Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Tuzlu Su

Ejder Meyvesi Tuzlu Su

Ejder Meyvesi Tuzlu Su hakkında bir takipçimiz den gelen önemli soruyu ve cevabını sizlerle de paylaşmak istiyoruz. Özellikle Kıbrıs gibi sudaki tuz oranının fazla olduğu bölgelerdeki takipçilerimiz için önemli olan bu konu hakkındaki görüşlerimizi sizler için yayınlıyoruz. Bizlere ejder meyvesi, fidesi ve yetiştiriciliği ile ilgili her türlü konuda bilgi almak ve satış için ulaşabilirsiniz..

Soru:

“Bir sorum olacak . Pitaya kaktüsü tuzlu suya ne kadar dayanıklıdır ? Yani su ölçümleri sonucu degerleri en az ne cıkmalıdır ? Aci suya ne kadar dayanir ve en önemlisi meyve kalitesini ne oranda etkiler ?”

Cevap:

Ejder Meyvesi(Pitaya) bilindiği gibi ülkemizde henüz çok yeni yetiştirilmeye başlanmıştır. Bilindiği gibi Ejder Meyvesi(Pitaya) Uzak Doğu ve Orta Amerika gibi tropikal iklimin yaşandığı bölgelere özgü bir üründür. Ülkemizde bu iklime en yakın iklim koşulları Akdeniz bölgesinde (Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Kıbrıs) yaşanmaktadır. Aşırı su, aşırı soğuk, aşırı sıcak ve aşırı havasızlık gibi hassasiyetleri olan bitki en uygun yetişme şartlarını örtü altında bulabilmektedir. Tüm bu hassasiyetlerin yanı sıra ekstradan aşırı tuz bitkinin hassasiyetini arttıracaktır. Bu konuda henüz yaşanmış bir tecrübemiz olmamakla beraber Tübitak tarafından yayınlanan bir makale bize sulama suyundaki tuz oranının bitkiler üzerindeki etkileri hakkında bir fikir verebileceğini düşünüyoruz.

Sulama suyu toprak tuzluluğunu etkileyen önemli faktörlerden biridir. Bitkiye verilecek tuzlu su kök bölgesinde tuz fazlalığına neden olarak bitkinin topraktan su ve besin almasında zorlanmasına ve “fizyolojik kuraklık” denen durumun ortaya çıkmasına yol açar. Oluşacak tuz stresi koşullarındaki bitkilerde enzim aktiviteleri ve zar geçirgenlikleri azalır. Kloroplast gibi önemli organelleri zarar görür. Biriken sodyum nedeniyle potasyum alımı engellenir ve iyon dengesi bozulur.

Besin ve su alımının zorlaşması ve tuz stresinin diğer etkileri nedeniyle;

— bitkilerde büyüme geriliği,

— tomurcuk oluşumunda azalma,

— yaprakların yeterince gelişememesi,

— yapraklarda lekelenmeler gözlenir.

Kısaca metabolik fonksiyonları bozulan tuz stresi koşullarındaki bitkinin ilerleyen süreçlerde ölümü söz konusu olabilir.

Kaynak: Bilim ve Teknik -TÜBİTAK / Ağustos 2010  – Dr. Özlem İkinci

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Tuzlu Su
Ejder Meyvesi Tuzlu Su

Bir yanıt yazın