Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Bruni

Ejder Meyvesi Pitaya Bruni

Lezzet…………………………………(&) (&) (&) (&) (&)
Meyve Üretimi…………………. (&) (&) (&) (&) (&)
Yetişme – Verim ………………………… (&) (&) (&)

Derecelendirme tablosu:

Lezzet : Ejder Meyvesi Pitayanın tatlılığını test ederken refraktometre denilen bir cihaz kullanılır. Brix tatlılık ölçeği demektir nişastanın şekere dönme aşamasının başlangıcıdır. Bu ölçek 0 – 32 arasındadır. Sayı ne kadar yüksekse meyve o kadar tatlı ve lezzetlidir. Tatlılığa ek olarak, bu derecelendirme verilirken, boyut ve lezzet gibi benzersiz özellikler de dikkate alınır. 
Meyve Üretimi : Derecelendirme için, tek bir bitkiden kaç tane meyvenin üretildiğine bakılır. Ayrıca, büyümesinin ne kadar kolay ya da zor olduğu düşünülmektedir. Örneğin, kendi kendine yeten çeşitlilik yani kendi kendini tozlayabilen, kendi kendine tozlayamayan çeşitlilikten daha yüksek bir puan alır. 
Yetişme – Verim : Bu bitkinin genel sertliğinin ve veriminin bir değerlendirmesidir. Buna ek olarak, bitkinin dikimden sonra ne kadar hızlı adapte olduğunu ve ilk meyveyi vermesinin ne kadar süreceğini de incelenmektedir. 
(&) = Zayıf 
(&) (&) = Ortalamanın altında 
(&) (&) (&) = Ortalama 
(&) (&) (&) (&) = Ortalamanın üstünde 
(&) (&) (&) (&) (&) = Mükemmel

Ürün Açıklaması

Ejder Meyvesi Pitaya Bruni Çeşitleri

Bruni Dragon Fruit, Hylocereus stenopterus ve Hylocereus undatus’tan gelen melez bir çeşittir. Alman hibritleyici Eckhard Meier tarafından türetilen üç hibrit klondan biridir. Diğer iki tip Connie Mayer  ve Kathie Van Arum’dur . Bu türler hakkında da detaylı bilgiye  www.ejdermeyvesipitaya.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bruni çiçeği, iç yaprakları açık pembe kenarlarda ve beyaz uçlarda mor gölgelendirme ile orta büyüklükte bir çiçek. Çiçekleri muhteşem güzelliktedir. Mersin de, diğer türlerin çiçekleri gibi Bruni nin çiçeği de gece karanlığında açılır ve güneş doğarken kapanır. Diğer çeşitlerin çiçeklerinden daha erken kapanır. Büyüme dönemi çok hassas ve dalların yanakları üç taraflıdır, bu da Hylocereus’a özgüdür. Ana bitkisi Hylocereus stenopterus’tan gelir. Dikenler genellikle kız kardeşi olan Connie Mayer’e benzeyen minik ve tek dikenlerdir. Meyveler küçük ve bol, genellikle 300 ila 400 gram ağırlığındadır. Yeşil derisi, olgunlaştığında limon sarısı – limon yeşili ne döner ve iç kısmı beyaz etlidir. Meyve dalında ne kadar uzun kalırsa lezzeti okadar artar. Yapılan test sonuçlarına göre, 21.3’e kadar yüksek bir Brix derecesine sahiptir. Bruni elle tozlamaya ihtiyacı vardır ve kendi poleni ile değil çapraz tozlamaya ihtiyaç duyar. Vietnam White, Vietnam Jaina gibi cinslerin polenleri ile tozlanabilir.

Bu Ejder Meyvesi Pitaya çeşidi, Akdeniz iklim şartlarına ve topraklarına uyum sağlamıştır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın