Ejder Meyvesi

Pitaya Fidan Dikimi

Pitaya Fidan Dikimi

Ejder Meyvesi (Pitaya) fidan dikimi genelde çok kolaydır çok özenirsiniz bazen kökü çürür tutmaz özensiz yaparsınız birden köklenir:) aslında uygun toprak ve yetiştirilme koşulu sağlanmışsa kolay kolay çürümez ve çok kısa sürede köklenir.

Fidan için kesilmiş bir çeliğin gölge bir alanda 4-10 gün aralığında bekletilmesi hızlı köklendirme açısından önemlidir. Özellikle meyve zamanından sonraki sonbahar döneminde (kış şartları tropikal iklime yakın bir şekilde geçerse kış döneminde de yeni filizlerin oluşumu ve gelişimi devam eder) cemre düşüp yavaş yavaş bitkilerin uyanmaya başladığı dönemde yeni filizlenmeler artar bu filizlenmeler meyve döneminde büyütülmeden kesilerek meyve oluşumu teşvik edilirken. Diğer zamanlardaki filizler ya fidan yapmak üzere bekletilir olgunlaşınca ve belli bir boya gelince kesilir yada meyve dalı olarak olgunlaşması beklenir.

Meyve Dalı mı ? Fidan mı?

Gelişen filizin meyve dalı mı? fidan mı ? olarak bırakılacağına nasıl karar vermek gerekir soru su merak konusudur. Bitkinin ne zaman dikildiği, kaç yaşında olduğu, çeşidi, genel sağlık durumu ve genel hava şartları bu sorunun cevaplanmasında çok önem arz etmektedir. Öncelikle bitkinin gövdesinden gelen filizler ya budanır yada fidan yapılır. Şapka seviyesine gelmiş bir gövdeden gelen filizler ilk senesinde meyve dalı olarak bırakılır. Meyve dallarının üzerinden yeniden gelen filizler ya budanır yada Pitaya fidan dikimi nde kullanılır. Bitki ikinci yaşına gelmiş ve şapka seviyesinden yeniden filiz gelmeye başlamışsa belli adet lerde yeni meyve dalları bırakılır. Hava şartları kış döneminde ve olumsuz gidiyorsa Pitaya fidan dikimi için çok uygun değildir üzerinde filiz varsa da bırakılır belli bir dönem kesilmeden beklenir hava şartları düzeldiği zaman kesim yapılarak Pitaya fidan dikim i gerçekleştirilir. Soğuk havalarda yapılan dikimlerde genelde solgunluk toparlanamama köklenememe gibi olumsuz durumlarla karşılaşılır.  Bitki geliştikçe yaşı arttıkça kök yapısı daha gelişir güçlenir ve üzerindeki meyve dalıda bir o kadar gelişerek artacaktır. Bu dönemde de yine genel sağlık durumuna göre meyve dallarının sayısı arttırılarak daha fazla meyve verimi beklenebilecektir.  

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

2 thoughts on “Pitaya Fidan Dikimi

  • tuğçe

    kestiğiniz fidenin kök kısmının 10 gün bekletilerek kuruması gerekmiyor mu videoda?

  • ejdermeyvesipitaya

    Merhabalar,
    Fidan için kesilmiş bir çeliğin gölge bir alanda 4-10 gün aralığında bekletilmesi hızlı köklendirme açısından önemlidir. Videodaki ilk ana meyve dalı zaten belirli bir süre bekletilmiştir. Bu ana daldan kesilen parçada aynı sürelerde bekletildiğinden sorun olmadan köklenmiştir. 2018 yılı temmuz ayında çekilmiş bir video şuan o kesilmiş ve dikilmiş olan fidanlar Hatay ile İzmir arasındaki projelerimizin birisinde büyümüş dev gibi olmuş bir ağaçtır muhtemelen:) Detaylar için https://www.ejdermeyvesipitaya.com ve 05432 432 07 93

Bir yanıt yazın