Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Geç Hasat

Ejder Meyvesi Pitaya geç hasat yapıldığında biz dizi problemlerle karşılaşılmaktadır. Bu durum meyvenin raf ömrünü, lezzetini ve pazardaki değerini etkilemesi açısından çok öenm arz etmektedir.

Toprağını, lokasyonunu çok seven ve iyi bir bakım gören pitayanın ömrü 20 yılı geçebilmektedir yani çok yıllık bir bitkidir. Kök yapısı saçak kök sistemine sahip olduğu içinde sarılarak yada bağlanarak büyüme eğilimindedir. Uzun yıllık bir bitki olduğu için ve egzotik bir görünüme sahip olduğu için üzerinde bir albeni vardır ve çok etkileyici bir görünüme sahiptir. Tropikal hava şartlarında yetişen bu bitkinin rekoltesi çok düşüktür. Mayıs sonlarından Ekim aylarına kadar 3-4-5 farklı periyotta (ağacın genel sağlık durumu ve yaşına göre değişmektedir) farklı zamanlarda ve yaz dönemlerinde meyve vermektedir.

Rekoltesinin düşük olması, verdiği meyveyi 5-6 ay gibi bir süreye dağıtması meyvenin Pazar durumu açısından çok önemli hale getirmektedir. İhracat açısından yada oturmuş bir iç piyasa için arkalı ve çok miktarda meyve üretimi gerekmektedir. Bunun içinde yeteri kadar üretim tesisleri kurulmak durumundadır.Türkiyedeki üretimi 2019 yılı için meyvenin en çok olduğu ağustos ayı döneminde bile dahi yeterli gelmemektedir. Özellikle Orta Doğu pazarı oturmuş bir pitaya pazarı açısından, ülkemize yakınlığı ve maliyetler açısından çok büyük potansiyel taşımaktadır.

Bitki yaz döneminde gelişmiş ağaçlarda mayıs başlarında (hava şartlarıda uygunsa) filiz yerine meyve için tomurcuk vermeye başlar bu tomurcuklar 15 gün içerisinde tek gece açmak üzere 35-40 cm büyüklüğe ulaşarak çiçek açar. Çiçeğin açılıp kapanmasının ardından haziran-temmuz-ağustos-eylül dönemlerinde ortalamada 28-32 gün arasında meyve oluşumu tamamlanır ve hasat yapılır. Meyvenin olgunlaşma süreci sonbahar dönemine denk gelirse (eylül-ekim-kasım) olgunlaşma süresi 50 günü geçebilmektedir. Olgunlaşma evresini tamamlayan pitaya geç hasat yapılırsa yaz ayları döneminde genelde çatlayarak yarılır. Yarılan meyvede pazarda alıcı bulmaz bulsa da fiyatı düşer. Pitaya de geç hasat sonbahar döneminde olursa ortalama 50 gün civarıda bir bekleme süresi olduğu ve olgunlaşması tam net anlaşılamayacağı için genelde tam kızarması beklenir fakat bazen yeşil renkteyken iç kısmı net bir şekilde olgunlaşır. Bu dönemindeki dalında bekleyen meyvenin iç kısmındaki tohumlar-çekirdekler çimlenmeye başlar ve yenilemeyecek duruma gelir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Pitaya Geç Hasat video

Bir yanıt yazın