Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Havalandırma

Ejder Meyvesi Pitaya Havalandırma

Ejder Meyvesi Pitaya Havalandırma belkide en önemli uygulamalarından birisidir. Uzak Doğu, Orta Amerika ve Tropikal iklimin hüküm sürdüğü diğer ülke ve bölgelerde Ejder Meyvesi Pitaya seralarda değil açıkta seraların dışında arazilerde yetiştirilmektedir. Bu sebeple açık hava ve dışarda yetiştirilen bitki Türkiyede seralarda hava şartlarına ve bölgeye uyum sağlanmaya çalışılmaktadır. Ülkemizde Akdeniz iklimi ve Akdeniz ikliminin geçiş iklimi yaşanan ara bölgelerde yetiştirilebilen Pitaya ülkemizdeki yaz ve kış dönemindeki, gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farklılıklarından dolayı seralarda yetiştirilme imkanı bulmuştur.

Neden Seralarda Yetiştirilmektedir?

Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı ile yaz dönemi ile kış dönemi arasındaki sıcaklık farklılıklarının azaltılabilmesi, aşırı yoğun yağışlardan korunması, soğuk havalarda ısıtılarak yada yer altı suları ile derecenin yükseltilmesi, yaz döneminde gölge tülleri ve havalandırmalarla derecenin düşürülebilmesi için seralarda yetiştirilmektedir. Seralarda htüm bu hava şartları belirli ölçülerde kontrol altında tutularak aşırılıklardan bitki korunmakta Tropikal bir iklim şartlarına yakın ortam oluşturulmaktadır. Aynı zamanda küresel iklim değişikliklerine bağlı olarak dönem dönem aşırı yağışlar (bazen metre kareye 200-400 kg arası yağmurlar yağmakta) ve iri taneli dolu gibi hava olaylarına karşıda önlem ancak seraların içerisinde alınabilmektedir.

Ejder Meyvesi Serası?

Ejder Meyvesi Pitaya Havalandırma, seranın kurulumu sırasında yapılması gereken eksiklik varsa hazır kurulu seralarda da sonradan müdehale edilmesi gereken önemli bir etkendir. Bitkinin tüm gelişimini verimini etkileyen en önemli konulardan biridir. Uzak doğu ve  diğer Tropikal İklim şartlarının hüküm sürdüğü bölgelerde açıkta yetiştiği ve havayı güneşi bol bol hissettiği ortamlardan seranın içerisine getirip dikilen Pitayalar öncelikle strese girmektedir. Ülkemiz deki nem, sıcaklık ve hava olayları ile ana vatanlarındaki şartlar farklı olduğu için bu stres dönemi yaşanmaktadır. Belirli senelerdir Ülkemizde yetiştirilen Pitaya ların artık yavaş yavaş uyum sağladığı deneme yanılma yöntemleri ile artık ortaya çıkmıştır. Yaz dönemlerinde olabildiğince havalandırılmalı kış döneminde de ara ara havalandırılarak bitkinin istekleri karşılanmalıdır. Yetiştirildiği serada yaz döneminde ilk ve sonbaharın bir bölümünde tüm sera olabildiğince açık olmalı üst boydan pencere, karşılıklı alın lar daki pencereler ve en dıştaki yan bölümler komple açık olmalıdır. Kış döneminde ise tüm açık bölümler kapalı gün içerisinde havanın genel durumuna göre açıp kapamalarla seranın içerisi havalandırılmalı gece boyunca biriken karbondioksit dışarıya atılmalıdır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

 

https://youtu.be/b2hm8QRhpzI

Bir yanıt yazın