Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Tomurcuk

Ejder Meyvesi Pitaya Tomurcuk

Ejder Meyvesi (Pitaya) da meyve dalları olgunlaşmış, yaşını doldurmuş dikimi üzerinden bir yıla kadar yaklaşılmışsa ve Haziran – Temmuz – Ağustos aylarından her hangi birisinde artık yavaş yavaş tomurcuklanma başlar. Tomurcuk oturması için genelde meyve dallarının rengi koyulaşır sertleşir ve meyveyi taşıyabileceği kadar da olsa kalınlaşır. Bu olgunluğa ulaşmış meyve dalının dikenlerinin altından nohut tanesi büyüklüğünde tomurcuk çıkmaya başlar. Meyve dalının sağlık durumuna ve bitkinin kök yapısına göre bazen daldaki dikenlerin neredeyse tamamına yakın bir kısmında da tomurcuk çıkabilir. Meyve dalının dikenlerinin altından çıkan bu tomurcukların çoğu Ejder Meyvesi (Pitaya)’nın bakımı ve genel sağlık durumuna göre bazıları sararır belirli bir büyüklüğe gelemeden düşer yani tutunamaz.

Birden fazla tutunan meyve tomurcukları büyüme evresinde sağlıklı yapısını korumaya devam eder fakat sağlıklı olsa bile bazen iklim şartlarından (aşırı sıcaklık veya aşırı soğukluk yada gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının yüksek olmasından dolayı) tomurcuklar çiçek haline bile gelmiş olsa sararıp kuruyarak düşebilir. Bu ancak gözlem yapılarak anlaşılabilecek bir durumdur. Tomurcuğun yada büyümüş meyveye oturmak üzere olan çiçeklerin hangi şartlarda sararıp soldukları ve düştükleri yapılan gözlemler sonucu farkedilebilinirse bir sonraki hasat döneminden önce yeni tomurcuklanma zamanında önceden alınabilecek önlemlerle verim daha da arttırılabilir.    

Olgunluğa ulaşmış meyve dallarındaki dikenlerin altından gelen yeni gelen herzaman tomurcuk olmayabilir yeni gelen bir sürgün yani filiz de olabilir. Yeni gelenin tomurcuk mu? Yoksa filiz mi ? olduğunu anlayabilmek için genelde bir süre beklemek gerekecektir. Birkaz gün içerisinde netleşecek olan bu durum genelde gözlem yapılarak yakından incelenerek anlaşılabilir. Genelde biraz daha açık renk ve nohut başı şeklinde kendini gösteren tomurcuk olmakta daha koyu renkli olan ve minik dikenli gibi farklı bir görünüme sahip olan yeni gelen filiz olacaktır.

Koyu renge dönmüş ve olgunlaşmış olan bu meyve dalında dikenin altından gelen tomurcuk gelişimini genelde 15 gün içerisinde tamamlar ve bir çiçek haline gelir. Çiçek haline gelmiş olan bir tomurcuk gece birkaç gün açılır kapanır bu sırada kendi kendini döller yada elle dölleme olan bir cins ise bu açtığı gecelerde elle döllenerek meyveye oturması beklenir bu süreç en geç iki gün içerisinde gerçekleşir ve meyveye oturan bu çiçekte olgunlaşıp meyve olması için ortalama 30 güne ihtiyaç duyar. Yani bir meyvenin olgunlaşıp kesilecek hasat yapılacak hale gelmesi için tomurcuk halinden itibaren yaklaşık 45 güne ihtiyacı olacaktır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya Tomurcuk
Ejder Meyvesi Pitaya Tomurcuk

Bir yanıt yazın