Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Macenta

Ejder Meyvesi Pitaya Macenta

Lezzet……………………………………………………………………(&) (&) (&) (&) (&)
Meyve Üretimi…………………………………………………….. (&) (&) (&) (&) (&)
Yetişme – Verim ……………………………………..………….…(&) (&) (&) (&) (&)

Ejder Meyvesi Pitaya Macenta derecelendirme tablosu:

Lezzet : Ejder Meyvesi Pitayanın tatlılığını test ederken refraktometre denilen bir cihaz kullanılır. Brix tatlılık ölçeği demektir nişastanın şekere dönme aşamasının başlangıcıdır. Bu ölçek 0 – 32 arasındadır. Sayı ne kadar yüksekse meyve o kadar tatlı ve lezzetlidir. Tatlılığa ek olarak, bu derecelendirme verilirken, boyut ve lezzet gibi benzersiz özellikler de dikkate alınır. 
Meyve Üretimi : Derecelendirme için, tek bir bitkiden kaç tane meyvenin üretildiğine bakılır. Ayrıca, büyümesinin ne kadar kolay ya da zor olduğu düşünülmektedir. Örneğin, kendi kendine yeten çeşitlilik yani kendi kendini tozlayabilen, kendi kendine tozlayamayan çeşitlilikten daha yüksek bir puan alır. 
Yetişme – Verim : Bu bitkinin genel sertliğinin ve veriminin bir değerlendirmesidir. Buna ek olarak, bitkinin dikimden sonra ne kadar hızlı adapte olduğunu ve ilk meyveyi vermesinin ne kadar süreceğini de incelenmektedir.

(&) = Zayıf 
(&) (&) = Ortalamanın altında 
(&) (&) (&) = Ortalama 
(&) (&) (&) (&) = Ortalamanın üstünde 
(&) (&) (&) (&) (&) = Mükemmel

Ürün Açıklaması

Ejder Meyvesi Pitaya Macenta Çeşidi;

Ejder Meyvesi Pitaya Macenta, Hylocereus costaricensis ten gelen bir türdür. Erken dönem hasatlarda eflatun renkli iç et kısmı Magenta ya özel bir renktir ve tam olgunlaştığında yapılan hasatlarda iç et kısmı kırmızı renge daha yakın olmaktadır. Gövde ve meyve dalları oldukça dayanıklı üç yanaklı ve iri dikenli yapısı ile birçok Hylocereus çeşidi ile benzerlik gösterdiğinden ayırt etmek biraz güçtür.

Dikim den sonra hızlıca adapte olmakta özellikle dikim için şubat sonu mart ayı başları planlanırsa hızla adaptasyon sürecini geçerek agresif bir şekilde gelişim göstermektedir. Yaşını doldurduktan sonraki nisan mayıs aylarında çiçeklen meler başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Ekim ve kasım aylarında gece sıcaklığı 15 derecenin altına düştükten sonra çiçeklenme sona erer ve mevcuttaki meyvelerini büyüterek sezonu kasım ayının sonu gibi kapatır.

Polenleri genel tozlayicilar grubunda olup çiçekleri oldukça hoş kokular salgılar. Meyve solungaclarinin canlılığı ayrı bir görsel güzellik katmakta olup,Güçlü bitki yapısından dolayı kendi haline bırakılmış bitkilerde bile gayet verimli hasatlar elde edilebilmektedir. Hava şartlarının iyi gitmesi, bakımının iyi yapılması, toprak yapısının iyi durumda olması gibi değişkenler pozitif yönde olduğunda meyve tomurcuklanmasi yetişkin ağaçlarda 4-7 periyot olarak gözlemlenmiştir.

Hava şartları uygun olan dönemde gelişmiş bitkilerde sezonda 10-20 arasi bitki başına  meyve alinabilmektedir ve brix degeri 14-16 arasıdır.

Meyveler iri ve dayanıklı bir yapıda olup bilinenin aksine aynı meyve dalında 3-7 arasi meyve tutumu görülmekte ve 350-500 gram aralığında ticari değeri yüksek meyveler üretmektedir.

Yüksek verimi, kolay bakımı hızlı gelişimi ve kasım aylarındaki son hasatlarda da yüksek performansı nedeni ile www.ejdermeyvesipitaya.com un favori çeşitlerindendir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya Macenta
Ejder Meyvesi Pitaya Macenta

Bir yanıt yazın