Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Mantar Hastalığı

Ejder Meyvesi Pitaya Mantar Hastalığı

Ilıman iklim kuşağında yer alan ülkemizde Ejder Meyvesi Pitaya kendisine özellikle yıllık sıcaklık ortalaması en yüksek ve nem oranının da yine belli bir seviyenin üzerinde olduğu Akdeniz bölgesi ve çevresindeki Akdeniz İklim şartlarının hüküm sürdüğü bölgelerde en uygun yetişme şartları bulmuştur. Kar yağışının neredeyse hiç görülmediği, kışların ılık ve yağışlı yazların ise sıcak ve kurak geçtiği, yıllık sıcaklık farklarının çok düşük olduğu Akdeniz İklimi, Tropikal İklim şartlarına en yakın iklimdir.

Pitaya ülkemizde adaptasyon sürecini artık gerçekleştirmiş durumdadır. Örtü altında yani seralarda köklerinin çürümesiye yol açacak kadar yağmur almadan, hava şartlarının zor geçtiği kış döneminde ‘’0’’ sıfır derecenin altına pek düşmesede düşeceği dönemde seralarda sıcaklığı sıfır derecenin üzerinde tutmak için önlemler alınabildiği için ve güneş ışınlarının şiddetinin çok arttığı yaz aylarında gölge tülü sera naylonlarının üzerinden çekilebildiği ve neredeyse bir çok hava olaylarına karşı kontrol altında tutulabildiği için Pitaya tropikal iklim şartlarına yakın bir yetiştirilme şartlarını akdeniz ikliminde örtü altı yetiştiriciliğinde bulmuştur.

Dağların denize parelel olarak uzanan özellikle ülkemizin güneyindeki bölgelerde yağmur yağışlarının yoğun olarak gerçekleştiği Aralık, Ocak ve Şubat aylarında hava şartları ağırlaşmakta gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı artmakta ve nem oranı yükselmektedir. Bu dönemde seralar içinde yetiştirilen Pitaya genelde ya uyku döneminde olur yada çok az bir gelişme gösterir, bu dönemde güneş ışıkları çok görülmediğinden bitki gelişimi her şekilde diğer dönemlere oranla yavaşlar su ihtiyacı azalır ortamdaki yüksek nemden zaten yeterli bir şekilde beslenebilmektedir.

Özellikle bu zorlu hava şartları altında yükselen nem oranı ile birlikte Ejder Meyvesi Pitaya da mantar oluşumu gözlenir. Meyve dallarında dikenlerin bulunduğu bölümlerde küflenme lere çürümelere yol açan mantar önlem alınamazsa ciddi sıkıntılar çıkartarak bitkiye zarar verir. Bu zararı önlemek amacıyla erken teşhis ve müdahale önemlidir. Bu durumlarda kullanılabilen zirai ilaçlar bulunmaktadır. Zirai ilaç kullanımı yapmak istemeyen üreticiler için geliştirilmiş bazı organik yollu (sarımsağın ham madde olarak kullanıldığı) ürünler ile de önlemler alınabilmektedir. Zirai ilaç kullanmadan mantar, yeşil kurt, şirin gibi haşereler ile mücadele etmek için detaylı bilgilere http://www.bertaarge.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya Mantar Hastalığı
Ejder Meyvesi Pitaya Mantar Hastalığı

Bir yanıt yazın