Ejder Meyvesi

Pitaya Daldan Uygulama

Ejder Meyvesi Pitaya’nın Daldan Desteklenmesi

Frenk Yemişi, Tekke Yemişi, Tahta İnciri, Pabuç İnciri gibi farklı yöresel isimleri olan Dikenli İncir Türkiye de Adana, Mersin, Antalya gibi güney bölgelerde doğal olarak yetişmektedir. Bölgenin iklim şartlarına ayak uydurmuş olan Dikenli İncir açık arazilerde, düzenli sulama ve gübreleme yapılmadan, sürekli bakımı olmadan kendiliğinden yetişerek yaz döneminde meyve vermektedir. Ejder Meyvesi Pitaya ile aynı Kaktüs ailesinden olan Dikenli İncir bölge halkı için çok önem arz etmemektedir ticari değeri yüksek olmadığı ve toplanıp paketlenmesi çok zor olduğu için ilgilenilmemekte kendi haline bırakılmaktadır. Bu durumda bitki kendine uygun bir yaşam şekli belirlemiştir. Ağırlıklı gıdasını güneş, hava daki nem ve büyüdüğü topraktan almaktadır.

 Kaktüs ailesinin bu iki ferdide soğuk havayı, eksi dereceleri çok fazla sevmez aşırı sulanma ihtiyacı gözetmez kendilerine uygun bir yetişme koşulu bulduklarında hızla büyüyerek verimli hale gelirler. Pitaya henüz Dikenli İncir gibi bölgeye henüz tam ayak uyduramamış hava şartlarına, toprağa, yaz – kış arasındaki sıcaklık farkı ile gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkına yeni yeni adaptasyon sağlamaya çalışmaktadır. Bu adaptasyon sürecinde Pitaya desteklenerek daha hızlı bir uyum sürecine tabi tutulmalıdır. Bu adaptasyon sürecinden dolayı örtü altında seralarda yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Tüm hava olayları olmasada büyük bir bölümünü seraların içerisinde kontrol altında tutulabilmektedir. Dolu yağışı, aşırı yağmur yağışı, aşırı rüzgar, kış döneminde eksilere kadar düşme ihtimali olan soğuk havalar seralarda kontrol edilebilmektedir.

Bitkilerin genelinde olduğu gibi pitaya da gelişim sırasında besinlerin %80 civarında olan bir bölümünü köklerinden geri kalan kısmını ise Pitaya Daldan Uygulama yöntemi ile almaktadır. Bitkinin stomaları gece açık olduğu içinde geceleri daha aktiftir hatta çiçeğinide gece açıp gündüz kapatmaktadır. Gövdesinde ve meyve dallarının alt kısımlarında hava kökleri mevcuttur ve bu kökler sayesinde hem sarılarak tırmanma hemde havadaki nemden beslenebilmektedir. Bu özelliğinden dolayı dönemsel olarak Pitaya Daldan Uygulamalar yapılarak ta desteklenirse sağlıklı ve bakımlı olacaktır. Neler verilmeli ? nasıl desteklenmeli sorularınız için  https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim     

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Pitaya Daldan Uygulama
Pitaya Daldan Uygulama

Bir yanıt yazın