Ejder Meyvesi

Pitaya Meyve

Pitaya Meyve

Ejder Meyvesi (Pitaya) yaz aylarında gece sıcaklığı 20 derecelerin üzerine çıkmaya başladıktan sonra yaşını doldurmuş veya yaşını doldurmamış olsa bile genel sağlık durumu ve kök yapısı iyiyse tomurcuklanıp çiçek açar ve sonrasında hasat edilmek üzere meyvesini olgunlaştırır bu süreç toplamda sıcak dönemlerde 45 gün civarındayken havalar serin olduğu dönemde 55 güne kadar uzayabilmektedir. Pitaya Meyve si 150 gr ile 1,5 kg aralığında türüne göre büyüyebilmektedir. Tropikal iklimin hüküm sürdüğü bölgelerde bazı cinsler 1 kilo gramın üzerinde büyüyebilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz İklim şartlarında yetiştirildiği için birçok cins ortalama büyüklüğü 350 – 600 gr olarak yetişmektedir. Ülkemizde de bazı cinsler 1 kg civarına kadar büyüyebilmekte fakat ticari anlamda çok tercih edilmemektedir.

Pitaya Meyve ‘nin yapısını etkileyen birden fazla unsur vardır. Genel olarak bitkinin cinsi, yetiştirildiği bölge, gıda ve besin takviyeleri bunlarla beraber hangi periyotlarda bu besinlerin verildiği, toprağın yapısı, genel sağlık durumu, güneş ile olan süresi (sabah – öğle – akşam güneşlerini yeterince alıp almadığı vb..) bitkinin kök yapısı, ağacın yaşı, kaçıncı hasat döneminde olması, aynı ağacın kökünden kaç dal büyüttüğü ve bu dallardan kaç adet tomurcuk geldiği ve bu tomurcukların bir birlerine olan uzaklıkları gibi çok önemli detaylar meyvenin genel sağlık durumunu ve verimin etkilemektedir.

Özellikle çiçeklenme döneminde kendi kendine dölleme cinslerinde de tamamen elle dölleme şeklinde olan cinslerinde de dişi organı yeterince erkek organlarından polen alışverişini sağlıklı bir şekilde yapıp yapmadığı meyvenin olgunlaşma sürecinde çok etkili olmaktadır. Yaklaşık on beş gün içerisinde bir tomurcuk büyüyerek olgunlaşır ve çiçek haline gelir yeterince polen alabilmesi için sadece bir gece ve çok kısıtlı bir zamanı vardır çünkü gece 22:00 civarında çiçek tamamen açılır sabahleyin güneş yükselmeye başladığı zamanlarda da kapanmaya başlar. Bu polen alışverişinden sonraki süreçte çiçek solar gün geçtikçe kurumaya başlar ve meyve pembeleşip hasat edileceği döneme kadar bu kuru halinde meyvenin uç kısmında kalır. Kuruyan çiçeğin uç kısımlarını meyvenin olgunlaşmaya başladığı dönemlerinde kesilerek meyveden kurtarmak gerekir çoğu zaman bu kuruyan çiçek uçları küflenerek meyveye zarar verebilmektedir. Bekletmeden kurudu zaman kesip meyveden ayırmak gerekmektedir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

 

https://youtu.be/FEdIAckd5Kk

 

 

Bir yanıt yazın