Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi’nin Döllenme Süreci

Ejder Meyvesi Pitaya’nın Döllenme Süreci

Ejder Meyvesi Pitaya’nın Çiçeği ‘‘Queen of the Night’’ Gecenin kreliçesi olarak ta bilinir. Tek gecelik bir ömrü vardır. Güneş battıktan sonra karanlığın çökmesiyle yavaş yavaş açılmaya başlar gece yarısına geldiğinde artık tam manasıyla açılmış olur güneşin doğmasıyla kapanma süreci başlar ve güneş iyice yükseldiğinde sabah saat 09:00 – 10:00 gibide tamamen kapanır. Ortalama35 – 40 cm uzunluğunda ve 30 cm civarında genişliğinde dir. Farklı çeşitlere göre farklı renkleri mevcuttur. Beyaz, sarı ağırlıklı beyaz, kırmızı, pembe gibi. En dışında koruyucu yeşil kabuk görevi gören yeşil yapraklar hemen içinde beyaz, pembe gibi renkteki ‘Taç Yapraklar’ ve taç yapraktan biraz daha iç bölgede polenleri taşıyan erkek organları ve en ortadaki iç bölgede ‘Dişicik borusu’ yer alır.

Pitaya Çiçeğinin Poleni

İki türlü polen vardır kısır olan ve kısır olmayan. Kısır olmayanlarda süreç yine iki türlüdür. Kısır olmayan polenlere sahip erkek organları gece çiçek açıldığında dişicik borusuna yakındır ve polenler dişicik borusundan yumurtalığa yönlendirilirler. Bu en kolay gerçekleşen döllenme süreci her çeşitte malesef yoktur. Dişicik borusu erkek organlardan daha uzakta olan çeşitlerde bu durum daha zordur. Dişicik borusu daha dışarda olup erkeklerin yetişemediği çeşitlerde gece hayatını sürdüren bazı böcek türleri yada sabahın erken saatlerinde göreve başlayan arılara ihtiyaç vardır. Güneşin hafifçe yükselmeye başladığı aydınlığın henüz yeni başladığı zamanda arılar çalışmaya başlar ve her bir poleni erkek ve dişicik borularını gezerek döllenmeyi gerçekleştirirler. Pitaya nın Çiçeği nde manuel olarak el ile toplanan polen dişicik borusuna eklenerekte döllenme süreci gerçekleştirilebir.

 

Kısır olan Pitayanın Çiçeği için durum biraz daha karmaşık olacaktır çünkü poleni kısır olmayan genel polenleyici bir çeşidin daha aynı lokasyonda olma ve aynı dönemde çiçeklerinin açılmış olma zorunluluğu vardır. Kısır olmayan ve aynı zaman diliminde açılmış olan çiçekteki polenler manuel olarak ya el ile toplanılarak döllenmeli yada arıları döllemelerinin beklenmesi gerekmektedir. Bu süreç biraz zor olsada bazı çeşitlerin meyve büyüklüğü, lezzeti verimi için tüm bu zahmetlere katlanılabilinir. Kısır olmayan çeşitler ile kısır olan çeşitler aynı sıralarda birbirlerine yakın olarak dikim gerçekleştirilebilir ve aynı zamanlarda çiçek açmaları sağlanabilinirse arılar çok kolay bu döllemeyi gerçekleştirebilmektedir. Bura da dikkat edilmesi gereken önemli husus kısır olmayan ve olan çeşitlerin çiçeklerinin aynı zaman diliminde açılması gerekliliğidir. Bunun içinde başta dikim sırasında iyi bir planlama ile dikim gerçekleştirilmelidir.  

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

 

Ejder Meyvesi’nin Döllenme Süreci
Ejder Meyvesi'nin Döllenme Süreci
Ejder Meyvesi’nin Döllenme Süreci

Bir yanıt yazın