Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Tek Gecelik Çiçek

Ejder Meyvesi Tek Gecelik Çiçek

Ejder Meyvesi Tek Gecelik Çiçek olan ve Gecenin Kraliçesi olarak adlandırılan hem insanlar için hemde kanatlı kanatsız böcekler için büyüleyici ve muhteşem bir görüntüye sahiptir. Yaz aylarında ağacın yaşına göre nisan-mayıs-haziran aylarında meyve dalları tomurcuklanmaya başlar. Bu tomurcuklar büyüyüp gelişerek yaklaşı 15 gün içerisinde 30 – 40 cm büyüklüğünde ve 20 – 30 cm genişliğin de bir çiçeğe dönüşür bir gecelik ömrü olan bu çiçek yaklaşık 30 gün içerisinde olgunlaşır hasat edilecek bir meyveye döner.

Gün Batımı Etkisi

Güneşin batışı ile karanlık başlangıcında çiçeğin dış yeşil yaprakları ve beyaz, pembe taç yaprakları yavaş yavaş açılarak gece 10:00 – 12:00 arasında tam manasıyla açılır. Taç yaprakların iç kısmında yer alan erkeklerde ki polenler kısır olmayıp verimli olan ve dölleyebilen bir çeşit ise sabah saatlerinde güneşin yeniden doğuşu ve giderek yükselişi ile beraber çiçek kapanır kapanması sırasında döllenme gerçekleşerek yumurtalık bölümünde meyve oluşu başlar. Gecenin karanlığında arılar olmasada gece gezen kanatlı kanatsız böcekler çiçeğin içerisinde döllenmeye genelde yardım eder. Sabahın ilk ışıkları çiçeğin kapanma süreci başlasa da çiçek bir süre daha açık kalmaktadır tam bu sırada arılarda uyanıp çalışmaya başladığı için döllenmeye büyük katkı sağlamaktadırlar.  

Tomurcuk – Meyve Hasat Döngüsü

Pitayanın meyve dalları mayıs – kasım ayları arasında çeşidine ve havanın genel durumuna göre yaklaşık her 45 günde bir çiçek tomurcuğun dan meyve hasat dönemi gerçekleştirir. Bu döngü ilk tomurcuklanmanın ardından çiçeğin açtığı ve kapandığı gün meyveye oturması ile hemen ikinci döngüye geçer. İkinci tomurcuklanma devreye girer ve yeniden çiçek açma için 15 günlük yeni bir süreç başlar. Bu şekilde 4 yada 5 periyot ta ağaç tomurcuklanma – meyve hasadı döngüsü gerçekleştirir. Bu döngü erkenci ve geç veren çeşitlerde farklılık gösterebilmektedir. Çiçeğin adetini büyüklüğünü açıp kapanma gibi temel işlevlerini ve kaç periyot yaşanacağını büyük oranda havanın genel durumu ve gece sıcaklıkları belirler.   

Gecenin Kraliçesi

Gecenin kraliçesi olarak adlandırılan ejder meyvesi nin çiçeği meyve dallarındaki dikenlerin hemen altından tomurcuk vererek gelişimini yaklaşık 35 – 50 gün aralığında havanın durumuna göre tamamlar. Çiçeğin muhteşem bir görünümü ve kokusu vardır. Bu özelliklerinden dolayıda hobi olarak yetiştirmek isteyen ticari olarak yetiştirmek isteyenlerden sayıca çok daha fazladır.

Bitkinin yaşına göre nisan-haziran döneminde başlayan çiçek tomurcukları ülkemizde yaz ayları boyunca sürekli her 30 – 40 günde bir çiçek açar ve ekim – kasım ayına kadar sürekli meyveye döner. Geceleri 15 derecenin altına düştükten sonra ve gece ile gündüz farkı çok arttığı dönemde artık çiçek açmaz ve bitki çiçek verme bakımından uyuklama dönemine geçer ama dallar ve fide bakımından gelişimini devam ettirir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

2 thoughts on “Ejder Meyvesi Tek Gecelik Çiçek

  • Ali Demirtaş

    İyi çalışmalar. Bizim komşumuz yıllar önce bu yemişten dikmiş ve ben de çok merak saldım. Fakat komşumuzun ağaç Eylül ayı oldu, çiçek açmadı. Geçen yıl açınca da, yemiş vermeden dökülmüş. Ben döllenmeden veya çok geç kaldığı için soğuklardan şüphe ediyorum. Her ne kadar Marmaris’te yaşasak da, geceler artık soğumaya başladı. Nasıl daha erken çiçek açması sağlanabilir? Kolay gelsin.

  • ejdermeyvesipitaya

    Ali Bey Merhabalar,

    Ejder Meyvesi Pitaya dikimi yapıldıktan sonra yaşını doldurmuşsa ve aylardan haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarından birini yaşıyorsa %95 oranında tüm cinsler tomurcuklanır meyve için çiçek açmaya başlar. Kendi kendini dölleyen cinsler tomurcuktan 15 gün sonra çiçeği bir gece açılır ve o gece kendi kendini tozlama yöntemiyle döller ve güneş çıktıktan sonra yavaş yavaş kapanır tek gecelik bir ömrü vardır sonrasında meyveye oturur büyütmeye başlar 30 gün içerisinde de meyve hasat edilecek hale gelir. Yemiş olarak bahsetmiş olduğunuz Ejder Meyvesi Pitaya mıdır ? eğer gerçekten o ise cinsi nedir ? Beyaz, kırmızı, erkenci, geç dönem meyve veren cins mi? Elle dölleme yapılan cins mi? kendi kendini dölleyebilen cins mi? tüm bunları incelenmesi gerekir. Birde sadece çiçeği çıkan meyveye hiç dönmeyen sadece çiçeği için yetiştirilen cinslerde mevcuttur.
    Bitkinin cinsi ve yaşı belirlendikten sonra çiçek döneminde manuel olarak elle dölleme yöntemi uygulanmalı ve sonuç beklenmelidir. Sonuca göre bir değerlendirme yapılmalıdır.
    Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri tıklayarak açılan sayfaları inceleyebilirsiniz.
    https://ejdermeyvesipitaya.com/pitaya-tomurcuk-budama/
    https://ejdermeyvesipitaya.com/ejder-meyvesi-pitaya-elle-dolleme-efsanesi/
    https://ejdermeyvesipitaya.com/ejder-meyvesi-pitaya-tayland-kirmisizi-video/

Bir yanıt yazın