HAKKIMIZDA

Ejder Meyvesi Pitaya Hakkımızda

1988 Yılından bugüne Mersin Erdemli ve Antalya Kepez deki seracılık alanında
faaliyette bulunmaktayız.

Yeni nesil mühendislik, işletme ve seracılıktaki 30 yıllık tecrübemizi birleştirerek
Mersin Erdemli ve Antalya Kepez’de Ejder Meyvesi
(Pitaya)
‘ ya yatırım yapıp Akdeniz Bölgesinde ve Türkiye de marka
yapmayı hedeflemekteyiz.

Gerek Mersin-Antalya gerekse Türkiye için çok yeni bir ürün olan Ejder Meyvesi yetiştiriciliği, çok büyük yatırım dönüşü olacak bir meyvedir.

OĞUZHAN KILIÇ
İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamlayan Kılıç, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden 2002 yılında mezun oldu
Mezuniyetinin ardından İstanbul’da Yapı Kredi de bir süre bankacılık yaptıktan sonra Teknoloji Holding’de uzun yıllar başarılı bir kurumsal hayat geçirdi.
Orta ve üst düzey yönetici olarak bir çok yenilikleri bulunduğu şirkete kazandırdıktan sonra yurt dışında digital marketing tabanlı bir projenin başında 3 yıl kadar çalışmasının ardından Türkiye’ye 2016 yılında döndü. Türkiye’ye kesin döndükten sonra ilk defa Malezya da görmüş olduğu ejder meyvesini memleketi Mersin’de yetiştirilmesi ile ilgili araştırmalara başladı ve 2016 yılı sonu 2017 yılı başında ilk dikimlerini gerçekleştirerek ejder meyvesi pitaya serüvenine başladı.
Filipinlerden, Çinden ve Tayland tan getirttiği toplamda 98 çeşit ile uzun bir öğrenme sürecine girdi. Bu öğrenmeyle geçen sürede 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Tarım bölümünden mezun oldu. Halen ejder meyvesi yetiştiriciliğinde yeni yatırımcılar ve kamu projelerine tedarik sağlamakta aynı zamanda danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca ejder meyvesinin iç pazar ve kurutulmuş gıda pazarı ile birlikte ihracat faaliyetlerini yürütmektedir.

Üniversiteler ve İl-İlçe Tarım Müdürlükleri ile Birlikte Yürütülen Projeler;

  • Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Efeler Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasındaki ortak protokol kapsamında; bölgemizde yeni ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve seralarda pitaya meyvesi yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla “Efeler Diyarında Pitaya (Ejder Meyvesi)”  projesi kapsamında yapılacak harcamalar için 3 farklı etapta ortak proje yapılmıştır.
  • Osmaniye İl Gelişim Planının (2019-2023) “Tarım, hayvancılık ve ormancılık sektörlerinin güçlendirilmesi ve rekabetçiliğinin arttırılması” hedefinde yer alan “Seracılığın geliştirilmesine yönelik projeler geliştirilecek” stratejisi konusunda ilimiz Toprakkale ilçesinde uygulanmak üzere Osmaniye İl Özel İdare destekli “Osmaniye İlinde Pitaya Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” hazırlanmıştır.
  • Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü ile Bakanlık onaylı tür ıslah projesini yürütmekte,

  • Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü ile Bursa Görüklü kampüsünde bulunan serada ejder meyvesinin bazı çeşitlerinin yetiştirilmesi ve bölgeye adaptasyon çalışmalarını gözlemlenmesi projesini yürümekte
  • Erbakan Üniversitesi ile doku kültürü yöntemi ile ejder meyvesinin çoğaltılması projesini başlattı.

  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile ejder meyvesinin içerik analizlerinin yaptırılarak farklı formlarda kullanılabilirliği çalışmalarını yürttü.

  • Çağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi Programı ile birlikte ”Veri madenciliği yöntemi ile pitaya nın fiyat ve karlılık çalışmasını” birlikte yürüttü.

  • Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ejder meyvesinin ”Bağırsak tıkanmalarının açılması ve Ülseri önlemesi çalışmasını” birlikte yürüttü.

Ejder Meyvesi Pitaya faydaları hakkında daha fazla detaylı bilgi için linki tıklayarak bilgi
edinebilirsiniz
 http://pitayasepeti.com/2019/02/01/pitayanin-faydalari/

Fidan ve Meyve satışı hakkında daha detaylı bilgi için https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93 – 0507 708 84 00

 

Mersin İl Tarım Müdürlüğü Ejder Meyvesi Pitaya Seramızı Ziyareti

Mayıs ayından kasım ayı sonuna kadar periyotlar halinde hasadı yapılan, içi beyaz ve kırmızı olmak üzere farklı çeşitleri bulunan, çekirdekleri ile tüketilen pitaya, lezzeti ve farklı görünüşüyle oldukça dikkat çekici bir meyvedir. Çoğunlukla taze olarak tüketilen pitaya meyvesi, yetiştiriciliğinde su, gübre ve ilaç kullanımı, diğer meyve çeşitlerine göre daha az olduğu için her ne kadar ilk tesis kurulum maliyetleri yüksek olsa da işletme maliyetlerinin düşük olması ve pazarlama sorunu olmaması nedeniyle üreticiler arasında yaygınlaşmaya devam ediyor. Başlıca Orta ve Güney Amerika, Vietnam, Tayland, Kamboçya gibi ülkelerde yetiştiriciliği yapılan ve ilimizde de yaygınlaşmaya başlayan kaktüs türünde bir bitki olup; Ejder Meyvesi, Pitahaya, Dragon Fruit gibi isimlerle de adlandırılmaktadır.

İl Müdürümüz ABALI, “Üreticiler tarafından alternatif ürün olarak değerlendirilebilecek ve maddi getirisi yüksek bir meyve türüdür. İlimizdeki arazilerin küçük alanlardan oluşması sebebiyle birim alandan fazla gelir elde edilmesini sağlayacak ürünlerden biri olan pitayanın yaygınlaşmasıyla birlikte ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. İklim koşulları ve bereketli topraklarıyla birçok ürünün yetiştiği İlimizde Tropik Bitki üretimi son yıllarda büyük bir gelişme göstermektedir. İçinde bulunduğumuz sera 3 dekar alana sahiptir. 2017 yılı şubat ayında Pitaya Yetiştiriciliğine başlamış olduğumuz serada dünya genelinde bulunan 100 çeşit pitaya dan 78 çeşidini yetiştirmeyi ve meyve almayı başardık. Şimdiye kadar 2500 adet meyve hasat edilerek pazara sunulmuştur. Pitaya bitkilerimizde 2000 civarında meyve bulunmakla birlikte, bunların 150 adeti olgunlaşmıştır.” dedi.

ABALI; serada incelemelerde bulunduktan sonra üreticiye başarılar dileyerek, üretimin hayırlı olmasını temenni etti.

https://mersin.tarimorman.gov.tr/Haber/702/Il-Mudurumuz-Arif-Abali-Pitaya-Serasinda-Incelemelerde-Bulundu