DANIŞMANLIK

Ejder Meyvesi Pitaya Danışmalık

1900’ lü yılların başlarından buyana ticari olarak gelişim gösteren Ejder Meyvesi Pitaya’nın ana vatanı Orta Amerikadır sonradan Güney Amerika, Uzak Doğu, Avustralya ve diğer kıtalar ve ülkelere de yetiştirilmeye başlanmıştır.Tropikal iklim şartlarına uyum sağlamış olan bu bitki Türkiye gibi geçiş iklim şartlarının yer aldığı Ilıman iklim kuşaklarının da bir kısmına uyum sağlamaya başlamıştır.Temelde dış kabuk kısmı pembe, sarı ve yeşil olarak iç et kısmı beyaz pembe, kırmızı ve mor olmak üzere toplamda 100 den fazla türü mevcuttur. Mersin ve Antalya da ki seralarımızda bu türlerden 96 adetini yetiştirmekteyiz.

Türkiye de Pitaya

Türkiye de Ilıman iklim kuşağının belirgin özelliğinin taşıyan yaz ve kış dönemi sıcaklık farkı en düşük olan Akdeniz İklimin de örtü altında kendine uygun bir gelişim sağlayan Ejder Meyvesi Pitaya nın belirgin hassasiyetleri mevcuttur. Aşırı soğuk hava nın etkisi özellikle (0) derecenin altına düştüğü zamanlarda bitki olumsuz etkilenmektedir. Aşırı sulama ve yağmur etkisi kökleri çürüterek olumsuz etkilemektedir. Aşırı sıcak hava bitkiyi boğarak gelişimini olumsuz etkilemektedir. Havasızlık yine benzer bir etki yaparak hastalıklara davet çıkarmaktadır. Dikim yapılacak toprak ve her lokasyon kendi içerisinde farklı etkilere ve hava şartlarına sahip olduğundan yetiştiricilik sırasında dikkat edilmesi gerek hususlar mevcuttur.

Sürecimiz

Türkiye de Ejder Meyvesi olarak bitkinin yetiştiriciliğin de 5. yılımızdayız, tüm bu yetiştiricilik yaptığımız süre de Orta ve Güney Amerika, Uzak Doğu ve Afrika dan bir çok gurubu online olarak takip edip araştırmalar yaptık, İspanyadan, Mısırdan yetiştiricilerle toplantılar ve çiftlik gezileri düzenledik ve bunların dışında kendi farklı lokasyon daki seralarımızda birçok farklı olumlu olumsuz durumlarla karşılaştık ve bunlar bizi tecrübelendirdi. En güzel öğrenme yöntemi olan deyim yerindeyse ‘’düşerek ve kalkarak’’ öğrendik şimdi bunları bitkinin yetiştiriciliği yapan tüm yatırımcılarımıza aktarıyoruz.

Projelerimiz (Toplamı 222 Dönüm)

Mersin – Erdemli de 4,5 dönüm, Antalya – Kepez de 2 dönüm kendimize ait Ejder Meyvesi seramız bulunmaktadır. Bunların dışında Antalya – Belek (70), Antalya – Manavgat (13) Antalya- Muratpaşa (1,5) Antalya-Gaziler (1), Antalya – Aksu (3), Antalya-Serik (2), Antalya – Alanya (10), Antalya-Kemer (11), Antalya-Kumluca (2), Antalya – Gazipaşa (28), Aydın Efeler-İncirliova (22,5), Mersin – Silifke (1), Mersin – Erdemli (6), Mersin – Merkez (2), Mersin-Tarsus (10), Adana-Kozan (5), Adana-Karataş (1,5), Adana-Yumurtalık (11), Hatay (11), Aydın Söke (1), İzmir Gümüldür (1,5), İzmir-Torbalı (2) olmak üzere 222 dönüm arazide kurulum ve danışmanlığını yaptığımız ve fidan verdiğimiz Ejder Meyvesi Pitaya yatırımcılarımız ve projelerimiz bulunmaktadır. 2021 sonuna kadar 250 dönüme yakın projelerimiz hayata geçirmek üzere çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle kurulum sırasında , budama döneminde ve meyve döneminde danışmanlık yaptığımız seralar ımızın içerisine girerek strateji geliştirmekteyiz. Danışmanlık yaptığımız seralarımızda yapılan toprak analizleri sonucunda Ejder Meyvesinin isteklerine göre her üç aylık dönemlerde yeni bir bakım programı hazırlayıp uygulama yapmaktayız.


Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim/ ulaşabilirsiniz.

Sera 1: Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Sera 2: Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Sera 3: Umurlu merkez Dalama yolu üzeri. Efeler – Aydın

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi hakkında daha detaylı bilgi için https://ejdermeyvesipitaya.com/ejder-meyvesi-fidan-ve-danismanlik-iletisim/  ve 0532 432 07 93 numaradan ulaşabilirsiniz.

OĞUZHAN KILIÇ
İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamlayan Kılıç, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden 2002 yılında mezun oldu
Mezuniyetinin ardından İstanbul’da Yapı Kredi de bir süre bankacılık yaptıktan sonra Teknoloji Holding’de uzun yıllar başarılı bir kurumsal hayat geçirdi.
Orta ve üst düzey yönetici olarak bir çok yenilikleri bulunduğu şirkete kazandırdıktan sonra yurt dışında digital marketing tabanlı bir projenin başında 3 yıl kadar çalışmasının ardından Türkiye’ye 2016 yılında döndü. Türkiye’ye kesin döndükten sonra ilk defa Malezya da görmüş olduğu ejder meyvesini memleketi Mersin’de yetiştirilmesi ile ilgili araştırmalara başladı ve 2016 yılı sonu 2017 yılı başında ilk dikimlerini gerçekleştirerek ejder meyvesi pitaya serüvenine başladı.
Filipinlerden, Çinden ve Tayland tan getirttiği toplamda 98 çeşit ile uzun bir öğrenme sürecine girdi. Bu öğrenmeyle geçen sürede 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Tarım bölümünden mezun oldu. Halen ejder meyvesi yetiştiriciliğinde yeni yatırımcılar ve kamu projelerine tedarik sağlamakta aynı zamanda danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca ejder meyvesinin iç pazar ve kurutulmuş gıda pazarı ile birlikte ihracat faaliyetlerini yürütmektedir.


Üniversiteler ve İl-İlçe Tarım Müdürlükleri ile Birlikte Yürütülen Projeler;

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Efeler Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasındaki ortak protokol kapsamında; bölgemizde yeni ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve seralarda pitaya meyvesi yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla “Efeler Diyarında Pitaya (Ejder Meyvesi)”  projesi kapsamında yapılacak harcamalar için 3 farklı etapta ortak proje yapılmıştır.

Osmaniye İl Gelişim Planının (2019-2023) “Tarım, hayvancılık ve ormancılık sektörlerinin güçlendirilmesi ve rekabetçiliğinin arttırılması” hedefinde yer alan “Seracılığın geliştirilmesine yönelik projeler geliştirilecek” stratejisi konusunda ilimiz Toprakkale ilçesinde uygulanmak üzere Osmaniye İl Özel İdare destekli “Osmaniye İlinde Pitaya Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” hazırlanmıştır.


Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü ile Bakanlık onaylı tür ıslah projesini yürütmekte,
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü ile Bursa Görüklü kampüsünde bulunan serada ejder meyvesinin bazı çeşitlerinin yetiştirilmesi ve bölgeye adaptasyon çalışmalarını gözlemlenmesi projesini yürümekte
Erbakan Üniversitesi ile doku kültürü yöntemi ile ejder meyvesinin çoğaltılması projesini başlattı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile ejder meyvesinin içerik analizlerinin yaptırılarak farklı formlarda kullanılabilirliği çalışmalarını yürttü.
Çağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi Programı ile birlikte ”Veri madenciliği yöntemi ile pitaya nın fiyat ve karlılık çalışmasını” birlikte yürüttü.
Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ejder meyvesinin ”Bağırsak tıkanmalarının açılması ve Ülseri önlemesi çalışmasını” birlikte yürüttü.

Ejder Meyvesi Pitaya Danışmanlık

4 thoughts on “DANIŞMANLIK

  • orhan durna

    almış olduğum pitayanın yeni sürgünlerini yanlışlıkla çocuklar kırmış toprağa diktim ancak tutarmı veya nasıl bir yol çiziyim yardımcı olursanız sevinirim .
    orhan durna
    05353942168
    saygılarımla

  • ejdermeyvesipitaya

    Merhabalar,

    Kaktüs ailesinden Ejder Meyvesi çelikleme yöntemi ile dalından çoğaltılabilmektedir. Kopan dal uygun şartlarda toprakta veya suda yeniden
    köklendirilebilmektedir. Detaylı bilgi için https://www.ejdermeyvesipitaya.com ve 0532 432 07 93

  • gökçe

    merhaba
    istanbul çatalca bölgesinde 7000 m2 yerimiz var 5000 m2 meyve yetiştirmek istiyorum mümkün mü acaba

  • ejdermeyvesipitaya

    Merhabalar,

    İstanbul Bahçeşehir de yetiştirilmektedir. Ticari bir yatırım için detayları görüşebiliriz. 0532 432 07 93 numaradan ulaşabilirsiniz.
    Teşekkürler

Bir yanıt yazın