Ejder Meyvesi

EJDER MEYVESİ SOĞUK STRESİ

Düşük sıcaklıklar tüm dünyada bitki türlerinin coğrafi dağılımını ve ekonomik bitkilerin verimini büyük ölçüde azaltmaktadır. Bazı bitkiler düşük sıcaklığa duyarlıdır ve soğuk stresi koşullarında dehidrasyona uğrayabilir. Ayrıca soğuk stresi duyarlı bitkilerde oksidatif strese, yüksek protoplazmik viskositeye ve katabolizmaya ve fotosentez hızının azalmasına neden olur. Bazı bitkiler de düşük sıcaklığa toleranslıdır ve eğer uygun bir süre düşük fakat dondurucu olmayan sıcaklıklara maruz bırakılırsa soğuğa uyum sağlayabilirler. Soğuğa uyum boyunca antioksidant enzimlerin aktivasyonu, çözünür şeker, absisik asit ve prolin birikimi, büyümenin durması, rozet gövde oluşumu, membran kompozisyonunda değişimler ve su kaybı gibi metabolik değişimler gözlenir.

SOĞUK STRESİ bitkilerde 3 farklı şekilde etkisini gösterir.
1 .Sıcaklık Stresi
Gece ve Gündüz arasında oluşan ısı farklarından kaynaklanan stres faktörüdür. Örtü altında sonbahar ve kış döneminde güneşli günlerde sera içi sıcaklıklar 25-30 derecelere kadar çıkarken geceleri 4-10 derecelere kadar düşebilmektedir. Aynı şekilde ilk bahar ve yaz dönemlerinde sera içi sıcaklıklar gündüz 40 – 48 derecelere çıkarken, geceleri 20 – 25 derecelere kadar gerileyebilmektedir bu durumda da ortaya çıkan derece farkı bitkiyi strese sokmaktadır.
Bu şekilde ortaya çıkan stres durumu verim ve kalite kayıplarına yol açar.

2.ÜŞÜME STRESİ
Bitkisel üretimde ısı derecelerinin ideal yetiştirme sıcaklıklarının altına düşmesiyle oluşan stres faktörüdür. Bir çok tropikal bitkide 12 derecenin altında bitkiler üşümeye başlar. Bu dönemde bitki gelişimi yavaşlar bitkinin metobolizması geriler.
Üşüme stresi kalıcı ve geri dönüşümsüz bir stres faktörü değildir.
Bitki fizyolojisini olumsuz olarak etkiler.
Kalıcı olmayan hasarlara neden olabilir.
Üşüme stresi Donma derecelerinin üzerindeki sıcaklıklarda oluşur.

3. DON STRESİ :
Ortam ısısın Eksi derecelere düşmesiyle oluşan , bitkilerde kalıcı hasarlara ve ölümlere yol açan stres faktörüdür .
1 ci etki için yapraktan hayvansal aminoasit yeterli olur. 2. ci etki ejder meyvesinde 12 – 4 derece aralığıdır.

etki geçen yıl da yaşadığımız 4 derecenin altında oluşur.
2.ci etkiyi bertaraf için aminoasitin (yapraktan) yanı sıra araç motorlarında da kullanılan antfiriz (damlamadan) uygulaması gerekir

3. etki 4 derecenin altıdır bu etkiden kurtulmak için ise 1 ve 2. ci uygulamanın yanı sıra artık ortam sıcaklığını bir şekilde yükseltmek gerekir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya soğuk stresi
Ejder Meyvesi Pitaya soğuk stresi


Bir yanıt yazın