Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Uzayan Dal

Ejder Meyvesi Pitaya Uzayan Dal

Pitaya Uzayan Dal sağlık göstergesidir bitkinin köklerinin çalıştığını ve genel olarak hava şartlarının uygun olduğu da anlaşılır. Bu noktada farklı gözlemler yapılmalı. Uzayan dallar kalın mı ? yoksa ince mi? ilerliyor.. dalların et kısmı dolgun mu? yoksa incel miş zayıflamış durumda mı? tüm bu durumları yetiştirme sırasında özellikle yapılması gereken gözlemek gerekir. Sera nın üzerine bitkinin yanmaması için çekilen gölgelik tülü çok sık ve kalın olması durumunda uzayan dallar incelir ve kırılgan olur meyve vereceği zaman sorun yaşanır. Seranın yanları kapalı kalır ve bitkiler havasız kalırsa uzayan dallar incelir bedenindeki saçak sayısı artar daha fazla nem ve hava almaya çalışır. Bitkinin yeterince gıda alamaması durumunda dalların etleri incelir taşıyıcılığı azalır kendinden geçer ve yeni filizler ile meyveleri yetiştiremez.

Gıdanın içeriği için ayrıca bir yazı hazırlayacağız fakat genel hatları ile yanmış büyükbaş veya karışık hayvan gübresi, deniz yosunundan köklendiriciler, organik ph düzenleyiciler, çiçek ve meyve dönemindeki ek besinler. Tüm bu yöntemler Pitaya Uzayan Dal larının sağlıklı bir şekilde büyümesine zemin hazırlayacak bitkinin genel sağlık durumunu belirleyecektir. Özellikle ek gıdaların her bölge ve toprağa ayrı ayrı özel olarak incelenmesi ve profesyonel bir destek sonrası verilmesi gerekmektedir. Önceliklede toprak analizi ile başlanmalıdır teşhis sonrası yol haritası belirlenmelidir.

Bitkinin genel sağlık durumu iyiyse hemen hemen her dikenin altından filizler verecektir. Yeni gelen filizler genel stratejiye uygun olarak ya fidan yapımı için belirli bir seviyeye kadar büyüttükten sonra kesilir ve içlerinden en sağlıklı ve direk kısmına en yakın olanı bırakılır o sağlıklı olan uzayıp şapkaya kadar çıkması planlanır. Eğer genel strateji gereği fidan yapımına gidilmeyecekse yeni gelen filizler büyümesine izin vermeden hemen kesilerek traş edilmeli yine en sağlıklı olanı bırakılarak takip edilmelidir.     

Ejder Meyvesi (Pitaya) da uzayan dalları ne zaman ve neresinden kesilmesi hakkındaki detaylar için videoyu seyredebilirsiniz.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya Uzayan Dal
Ejder Meyvesi Pitaya Uzayan Dal

2 thoughts on “Ejder Meyvesi Pitaya Uzayan Dal

  • Mehtap

    Merhaba kolay gelsin, bereketli olsun. 100 anacım var bu işe baslamak için minumum ne kadar anaç gerekir?

  • ejdermeyvesipitaya

    Merhabalar,
    Bu noktada illaki şu kadar bir yerde başlanmalı demek çok zor. Bu sizin ne beklediğinize ve nasıl bir yatırım yapmayı planladığınız ile doğru orantılıdır. Fakat Ticari amaçla hareket ediliyorsa 2-3 dönüm kadar bir serada başlamak ortalama bir vade de geri dönüşleri sizleri memnun edecektir. detaylı bilgi için https://www.ejdermeyvesipitaya.com ve 0532 432 07 93 ten ulaşabilirsiniz.
    Ejder Meyvesi Pitaya

Bir yanıt yazın