Ejder Meyvesi

Pitaya Meyve Sezonu

Ejder Meyvesi Pitaya Meyve Sezonu

Orta Amerika ve Uzak Doğu ülkelerindeki Tropikal İklim şartlarında yetiştirilen Ejder Meyvesi Pitaya   ülkemizde Akdeniz İkliminin hüküm sürdüğü bölgelerde özellikle seralarda kendine uygun bir yetişme alanı bulmuştur. Ejder Meyvesi Pitaya Meyve Sezonu ülkemizde özellikle yaz sezonunda başlar kış ayları gelmeden de sezon kapanır. Bitkinin DNA sında da anavatanında da benzer özelliklere sahiptir. Ejder Meyvesi Pitaya Meyve Sezonu ana vatanında da hava şartları uygun hale geldiğinde belirli bir sıcaklığın üzerine çıkar özellikle gece sıcaklıkları 23 – 26 dereceler ve üzerini gördüğünde yaşını doldurmuş ve meyve dalları olgunlaşmış ağaçlar meyve dallarından tomurcuklanmaya başlar ve özellikle gece gündüz sıcaklık farkının çok yüksek olmadığı uzun bir dönemde tomurcuk vermeye devam eder.

Ülkemizde yaşını doldurmuş artık iki ve üçüncü yaşında olan kısmen ikinci ve üçüncü meyve sezonunu yaşayan olgunlaşmış Ejder Meyvesi Pitaya Meyve Sezonu nu genelde nisan sonlarında başlatır mayıs ayının içerisinde tomurcuklanmalar devam eder haziran ayının ortası ve sonu gibi de ilk meyvelerin hasadı yapılır mayıs ortası ve haziran başlarında tomurcuklanmalar çok ama çok yükselir bu durum Temmuz ayı ve Ağustos ayının içerisinde ortaya büyük bir hasat şeklinde çıkar. Temmuz-Ağustos-Eylül ayları hasat bakımından en üst seviyede geçer ve meyve miktarı ile verimi bu dönemde inanılmaz yüksektir. Yine olgun ağaçlar Eylül ayındaki tomurcukları Ekim ayı içerisinde hasat yapılacak hale getirir son olarak ta Ekim ayı içerisinde bu olgunlaşmış ağaçlar son bir tomurcuklanmaya daha gider ta ki gece sıcaklığı 15 derecenin altına düşene kadar  Gece sıcaklığı 15 dereceyi gördükten sonra artık bir çok cins yeni tomurcuklan mayı durdurur ve mevcuttaki meyvelerini olgunlaştırmaya çalışır.

Ejder Meyvesi Pitaya Meyve Sezonu aslında fiilen Eylül ayında son bulur sadece olgunlaşmış bazı cinsler Ekim ayında tomurcuk vermeye devam eder. Bu cinslerin soğuk direnci oldukça yüksek olduğundan tomurcuklarını hem yeniler hem büyütür çiçek haline getirir ve sonunda meyvesini olgunlaştırıp Kasım-Aralık hatta bazen Ocak aylarında bile hasat yapılacak duruma getirirler. Ekim ayı içerisinde gelen bu tomurcukların çiçeklenip meyveye oturması ve hasat yapılabilmesi için yaz dönemindeki zamanlamanın 1,5 katı kadar daha fazla zamana ihtiyacı vardır artık gece gündüz sıcaklık farklılığı  yüksek olduğundan hasat için özel koşullara ihtiyaç vardır. Yaz aylarında 45 günde olgunlaşabilen bir meyve bu sonbahar ve kış mevsimine geçişteki dönemde 55-60 güne kadar olgunlaşabilmektedir. Bu cinsler geç dönemde hiç meyvenin kalmadığı dönemde de meyve verdiği için çok kıymetlidir genelde kırmızılarda görülür..

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

https://www.youtube.com/watch?v=BLPgEUcJcd4

 

Pitaya Meyve Sezonu
Pitaya Meyve Sezonu

Bir yanıt yazın