Ejder Meyvesi Pitaya Kış Hazırlıkları
Ejder Meyvesi Pitaya Kış Hazırlıkları
Hasat sonrası sonbahar ardından Ejder Meyvesi Pitaya Kış Hazirliklari, kış dönemi karşilaşilan sorunlar ve çözümleri;
Ejder Meyvesi Pitaya Tropikal iklim şartlarında yetişen bir bitki olduğu için Türkiye de ilk bahar, yaz, son bahar sonrası kış dönemine gelindiğinde gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farklılıkları artmasıyla beraber aralık-ocak-şubat döneminde soğuklar kademeli olarak artar özellikle ocak ayı ve şubat aylarında bazı geceler akdeniz bölgesinin sıfır noktalarında bile hava sıcaklığı – eksi lere düşebilmektedir. Tropikal iklim şartlarında gece sıcaklıkları en düşük 15-18 dereceleri gördüğünden ülkemizdeki kış dönemindeki bu karşılaştığı hava olaylarına karşı henüz bir savunma sistemi geliştirebilmiş değildir. Bu dönemlere gelmeden ve bu dönemleri yaşarken strese girmemesi, hücre ölümleri ve bülgesel ölümler olmaması için bitkiyi güçlendirmek ve desteklemek gerekmektedir.
1-) Hazirlik aşaması;
- Toprak üstü taban gübresi granül yapıda ve makro ile mikro elementlerin olduğu ürünlerin toprağa uygulanması (taban gübresi yanı sıra PH oranı topraklarımızda genelde yüksek olduğu için kükürt uyulaması toz halinde).
- Hayvan gübresi (Büyükbaş, küçük baş, solucan, bitkisel yeşil gübre uygulamalari yapilması
- Serada fiziki olarak yirtik açik tamirat veya isteğe bağli tül kaldirilmasi.
2-) Sulama sıklıği ve bitki beslemenin kontrollu azaltilmasi.
3-) Karşilaşilan sorunlardan belli başlilari; Metobolizmanın yavaşlaması, mantar, nem, küf, pas, don etkisi ile çürüme ve bölgesel ölüm, su toplama, gövde ve meyve dallarinda yapisal bozukluklar, geçci meyvelerde renk alamama, meyvelerde nem, küf, pas izlerinin kalıccı olarak iz bırakması veya kalıcı çürümelere yol açması fidanlarda köklenmelerde zayiflik ve fidan zaiyat.
4-) Çikan sorunlara çözümler; düzenli mantar, küf, pas giderici imkan varsa bitkisel uygulamalarin düzenli yapilmasi. (Bu uygulamalar genelde daldan yaprak ve gövde üzerine sırt pompaları veya ilaç makinaları ile veril mesi). Don öncesi önlemlerin alinmasi soba, sisleme, dumanlama, çift naylon, elyaf çekimi..önlemlere ragmen etkisi olmuşsa etkilenen bölümlerin kesilip alinmasi ve bölgesel temizlik, geçci meyvelerde renk aldirici ürünlerin kullanilmasi kesinlikle işe yariyor ( bu denedi ve sonuçlari alindi).
Fidanlarda köklenme problemleri ve zaiyati önlemek için ortam sicakliginin arttirilmasi köklendiricilerin kullanilarak zaiyati azaltmaya çalismak veya köklendirmeyi bahar dönemine birakmak.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93