Ejder Meyvesi

PİTAYA İÇİN BAKIR

Bitkiler ve Pitaya İçin Bakır

Bakır bitki büyümesi için vazgeçilmez bir elementtir. Bakır bitkide vitamin, karbonhidrat protein sentezi, fotosentez ve solunum gibi çok sayıda kompleks olayda görev alır. Bitkide immobil hareketsiz elementtir.Topraklar doğal olarak milyonda 2 ila 100 (ppm) arasında değişen ve 30 ppm’de ortalama bir şekilde veya başka bir şekilde bakır içerir. Çoğu bitki bu oran yaklaşık 8 ile 20 ppm içerir. Yeterli bakır olmadan, bitkiler düzgün bir şekilde büyüyemez. Bu nedenle, bahçe için orta düzeyde de olsa bakırın korunması önemlidir.

Bitki ve Pitaya için Bakır Eksikliği

  • Bakır elementinin noksanlığında bitkide genç yapraklarda kloroz (sarılık), bodur gelişme, geç olgunlaşma ve bazı durumlarda dokularda renk maddesi fazlalığı şeklinde simptomlar görülebilmektedir.
  • Ortalama olarak, bakırı yaygın olarak etkileyen iki faktör toprak pH’ı ve organik maddedir. Asidik toprakların bakır bakımından yetersiz olması muhtemeldir. Diğer taraftan yüksek alkalin içeriğine (7.5’in üzerinde) sahip olan toprakların yanı sıra pH seviyeleri artan topraklar daha az bakır bulunabilirliğine neden olur.
  • Organik madde miktarı arttıkça bakır seviyeleri de düşer , bu da genellikle toprak mineral fiksasyonu ve liçi azaltarak bakırın kullanılabilirliğini engeller. Bununla birlikte, organik madde yeterince ayrıştıktan sonra, toprağa yeterli bakır salınabilir ve bitkiler tarafından alınabilir.
  • Yetersiz bakır seviyeleri zayıf büyümeye, gecikmiş çiçeklenmeye ve bitki sterilitesine yol açabilir. Bitki büyümesindeki bakır eksikliği, yaprak uçları mavimsi-yeşil bir renge dönüşen solgunluk olarak görünebilir. Bazı bitkilerde, uçlar kahverengileşebilir ve donma hasarını taklit edebilir .

Bahçenize Organik Olarak Bakır Ekleme

Bahçenize nasıl bakır ekleyeceğinizi düşünürken, bakır için tüm toprak testlerinin güvenilir olmadığını unutmayın , bu nedenle bitki büyümesinin dikkatli bir şekilde incelenmesi önemlidir. Bakır gübreler hem inorganik hem de organik formlarda mevcuttur. Toksisiteyi önlemek için uygulama oranları yakından takip edilmelidir. Genel olarak bakır oranları, dönüm başına yaklaşık 3 ila 6 ppm ( 5 hektar da 1,5 ila 3 kg), ancak bu gerçekten toprak türüne ve yetiştirilen bitkilere bağlıdır.

Bakır sülfat ve bakır oksit, bakır seviyelerini arttırmak için en yaygın gübrelerdir. Bakır şelat da önerilen oranın yaklaşık dörtte birinde kullanılabilir. Bakır damlamadan uygulanabilir. Ayrıca yaprak ve daldan uygulama ile de yapılabilir. Bununla birlikte, damlamadan verilmesi en yaygın başvurulan yöntemdir.

 Bitkilerde Bakır Toksisitesi

Bakırın asla hastalık iyileştirici özelliği olmayıp sadece koruyucu özelliği vardır. Mantar hastalıkları öncesi koruyucu olarak kullanılabilir. Bakır noksanlığında bitkiler özellikle mantarların yol açtığı hastalıklara karşı dayanıksızdırlar. 

Toprak nadiren tek başına aşırı miktarda bakır üretse de, bakır içeren fungisitlerin tekrar tekrar kullanılmasından dolayı bakır toksisitesi oluşabilir . Bakır toksisite oluşmuş bitkiler bodur görünür, genellikle mavimsi renktedir ve sonunda sarı veya kahverengiye döner. Zehirli bakır seviyeleri tohum çimlenmesini, bitki canlılığını ve demir alımını azaltır . Bakır toprak toksisitesini nötralize etmek, sorun ortaya çıktığında son derece zordur. Bakırın çözünürlüğü düşüktür, bu da toprakta yıllarca kalmasını sağlar.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın