Ejder Meyvesi

Pitaya İç Yapısı

Tek hücreli bitkisel organizmalarda suyun ve inorganik maddelerin alınımı hücre zarından direkt olarak difüzyon yolu ile gerçekleşmektedir..Ancak hücre sayısı artıp bitki yapısı genişledikçe doku ve organlar arasındaki mesafede artacaktır. Böyle bir durumda sadece difüzyon ile sağlanan su ve inorganik maddeler, tüm bitki için yeterli olmayacaktır. İşte gelişmiş bitkilerde topraktan alınan su ve inorganik maddeleri bitkinin fotosentez yapan organlarına taşınımı ve sentezlenen organik maddenin bitkinin bütün dokulara taşınması iletim dokusu aracılığı ile sağlanmaktadır.

Gelişmiş bitkilerde bulunan iletim demetleri temel olarak iki ana kısımdan oluşmaktadır. KSİLEM (ODUN BORULAR), ve FLOEM (SOYMUK BORULARI). Ksilem ve floem birlikte iletim demetini oluştururlar.

Ksilem (Odun Boruları) bitkilerde topraktan kökler aracılığı ile alınan su ve inorganik maddelerin taşınımında görev alanyapılardır. Aşağıdan yukarıya doğru taşınım gerçekleştiren ksilem boruları, genellikle ölü hücrelerden oluşmaktadır. İletim oldukça hızlı gerçekleşmektedir. Ksilem çeşitli hücre tiplerinden oluşmuş karmaşık bir dokuudr. Su ileten borular (Trake ve Trakeidler) ksilem dokusunun ana bileşenini oluşturmaktadırlar. Odun borularına destek sağlayan ksilem sklerankiması ve depo görevi üstlenen ksilem parankiması da, ksilem dokusunun diğer bileşenleridir.

Floem (Soymuk boruları) bitkilerde fotosontez yapan organlarda sentezlenen organik maddenin, bitkinin tamamına aktarılmasını sağlayan iletim dokusu elemanıdır. Her iki yönde gerçekleştirdikleri iletim fonksiyonu ile, besinin tüm doku ve organlara iletilmesini sağlar. Hücreleri canlı olduğundan, iletim su ileten borulara göre daha yavaş bir biçimde gerçekleşmektedir. Floem, lifleri sayesinde destek fonksiyonuna sahiptir ve Floem parankiması sayesinde de depo, iletim ve salgı fonksiyonuna sahiptir. Eğreltiler ve açık tohumlu bitkilerde floem, sadece kalburlu borlar ve floem parankimasından oluşurken, yüksek bitkilerde ise floem lifleri ile arkadaş hücreleride bulunur.

Ejder Meyvesi Pitaya İç yapısı ndaki tam gövde kısmında orta bölümünde yeralan odunsu boru, su ve inorganik madde alışverişindeki iletim görevini yerine getiren ksilem ve floem den oluşmaktadır. Pitaya da bu odunsu boru sağlam kaldığı sürece bitki hayati fonksiyonlarını yerine getirmeye devam eder. Kenarı bölümdeki dikenlerinde yeraldığı genelde üç yaprak soğuk yada sıcak nedeni ile deforme olması durumda dahi bitki hayati görevlerini aksatmadan yerine getirir meyve dalları ve meyve vermeye devam eder. Deformasyon oluşması durumunda odunsu boruya kadar olan bölümler temizlenerek odunsu bölümü koruma altına almak Ejder Meyvesi Pitayanın hayatını devam ettirmesi için yeterli olacaktır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

pitaya iç yapısı
pitaya iç yapısı

Bir yanıt yazın