Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Hasat Dönemi

Ejder Meyvesi Pitaya Hasat Dönemi

Emeklerin karşılığının alınması ve en güzel zaman dilimi Ejder Meyvesi Pitaya Hasat Dönemi. Tropikal iklim şartlarında yetiştirilen bu bitki ülkemizde özellikle seralarda yetiştirilebilmektedir. Bunun sebebi havanın kıs dönemi – (eksi) derecelere düşebiliyor olması ve son bahar kış döneminde oldukça fazla yağabilen yağmurlardan korunabilmek içindir. Seralarda yetiştirilen bitki erken dönem, orta ve geç dönemlerde olmak üzere üç farklı dönemde meyve vermektedir.Ülkemizde gece sıcakları 20 derecenin üzerine çıktığı dönem olan mayıs ayları ortası veya haziran ayı başlangıcında ilk erkenci gurupta çiçek tomurcuklanmaları görünmeye başlar. Gece sıcaklıkları 15-18 derecelerin altına düşmeye başladığı ekim ayı içerisinde de artık yeni tomurcuklanma sona erer. Gece sıcaklıkları 12 dereceye kadar düştüğü zamanlarda bile tomurcuklanma yapabilen geç dönem meyve veren çeşitler haricinde artık yeni tomurcuklanma biter ve bitki üzerindeki meyveleri büyütür hasat sonrasında da kış hazırlığına başlar ve bünyesi yavaşlar.

Dönemsellik

Meyve dönemi erkenci çeşitler, ortanca çeşitler ve geç dönem meyve veren çeşitlerin her 3-4 hafta da bir meyve verdiği yaklaşık beş buçuk – altı ay civarında sürer. Her bir çeşit tomurcuklanma başladığında temmuz – ağustos ayları gibi olursa tomurcuklanma 15 gün civarında sürer geç dönem eylül – ekim zamanında olurs yirmi gün civarında da sürebilir bu sürenin sonunda tek gecelik açıp kapanan çiçekleri açılınca meyve oturur ve meyvesini büyütmaya başlar bu süreç başladığında aynı ağacın aynı dalından veya başka bir dalından hemen ikinci gurup tomurcuklanma başlar ve bu ilk iki periyottaki meyvelerin hasatları arası yaklaşık iki haftadır. Aynı çeşidin üçüncü ve dördüncü periyotları ile birinci ve ikinci periyotları arasında yaklaşık üç – dört hafta gibi bir zaman dilimi geçer.

Periyotlar

Erkenci çeşidin üç ve dördüncü periyotları başlamadan, ortanca dönemde meyveye oturan çeşidin birinci ve ikinci periyotları dervreye girer ve aynı şekilde üçüncü ve dördüncü periyotların arasında üç – dört hafta gibi bir zaman geçer. Erkenci çeşidin üçüncü ve dördüncü periyotlarının hasat zamanı ile ortanca dönem meyve veren çeşidin birinci ve ikinci periyotlarının hasat zamanları geldiğinde bu zaman (her yılın eylül ayı başları gibidir) geç dönem meyve veren çeşit yeni tomurcuklanmaya başlar ve hasat zamanı neredeyse ekim sonu kasım başını bulur. Geç dönem çeşidin birinci ve ikinci periyotların hasat zamanı geldiğinde erkenci ve ortanca dönem meyve veren çeşitlerin son hasatları yapılır ve havanın durumuna göre sıcaklık devam ederse ortancalar bir periyot daha verebilir. Havaların durumuna göre geç dönem meyve veren çeşitler üçüncü ve dördüncü periyotlara geçerse (bu ekim ve kasım ayı sıcaklıkların bağlıdır) hasat dönemi ocak ayının ortalarına kadar sürebilmektedir. Son bahar ve kış dönemi güneşlenme süresi ile gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farklılıklarından dolayı son hasat dönemi çok daha geç döneme kadar sarkabilmektedir bunu tamamen havanın genel durumu belirler.

Yaz başlarında ve ortasında hasat dönemlerinde sıcaklığın etkisi hem verimi hemde hasadın zamanlamasını belirler. İklim değişikliklerindeki anormal yapıdan kaynaklanan hava olaylarındaki dengesiz iniş çıkışlar malesef tüm tarımsal ürünlerde olduğu gibi Ejder Meyvesi Pitaya Hasat Dönemi için de hem verimi hemde dönemleri olumlu olumsuz etkileyebilmektedir. Seraların içerisinde ne kadar da iklimsel etkileri kontrol altında tutsakta büyük doğa olayları karşısında insanoğlu malesef çaresiz kalabilmektedir. Bazen dönemsel meyve sezonları birbirine girebilmekte erkenciler geç, geçciler erken dönemde meyveler verebilmektedir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya Hasat Dönemi
Ejder Meyvesi Pitaya Hasat Dönemi

Bir yanıt yazın