Ejder Meyvesi Pitaya Güneş Işığı
Ejder Meyvesi Pitaya Güneş Işığı
Bitkiler, yeryüzündeki hayatın devamlılığını sağlayan besin zinciri içinde kilit rol oynayan organizma guruplarının başında gelirler. Canlılar tarafından direk olarak kullanılamayan güneş enerjisini, fotosentez yetenekleri sayesinde, tüketici organizmalar (insanlar, ve hayvanlar) tarafından kullanılabilecek enerji formuna çevirirler. Bu nedenle ekosistemlerde, besin zincirinin ilk halkasını birincil üretici olarak bitkiler oluştururlar. Sahip oldukları klorofil molekülü sayesinde gerçekleştirdikleri fotosentez olayı ile, besin üretiminin yanısıra yan ürün olarakta oksijen açığa çıkarırlar. Canlıların oldukça önemli bir bölümü, bitkiler tarafından sentezlenen organik besinlerde bulunan kimyasal bağ enerjisini kullanılabilir hale getirebilmek için oksijene gereksinim duyarlar. Bu durumda bitkile, besin zincirinin sonraki halkalarında yer alan canlılar için hem besini hem de o besinin enerjiye çevirilebilmesi için gerekli olan oksijeni aynı anda sağlar.
Bitkiler, atmosferin kimyasal yapısının sürdürülebilirliği açısından da önemli roller üstlenmektedirler. Özellikle karbondioksitin atmosferde dengeli bir düzeyde kalmasına yardımcı olurlar. Ayrıca fotosentez sonucu oluşturulan oksijen, atmosferin üst tabakalarında güneş ışıklarının da yardımıyla ozon tabakasının oluşumunu sağlar. Bu da güneşten gelen zararlı ultra viyole (UV) ışınlarının süzülerek, dünyada canlılar için yaşanılabilir bir ortamoluşturulmasına önemli katkı sağlamaktadır. Güneşten gelen bu ışınların boyları ve şiddeti insanlar üzerinde etkili olduğu gibi bitkiler üzerinde de olumlu ve olumsuz etkiler yapmaktadır.
Güneş ışınlarının ülkemizde daha şiddetli geldiği yaz aylarında özellikle kuraklık ve sıcaklığın bu dönemde çok yüksek olduğu güney bölgelerimizde bazı bitkiler için önlem alınmasını gerektirmektedir. Ejder Meyvesi Pitaya güneş ışığı nın şiddetinin yüksek olduğu mayıs ayının ortası – haziran – temmuz – ağustos ve eylül ayının ortasına kadarki geçen zaman diliminde belirli oranda gölge tülü, tozu veya boyama gibi önlemlerle bu dönemi atlatmaya çalışmak gereklidir. Direk güneş ışığına maruz kalındığı bu dönemlerde bitkinin gövde ve meyve dallarında solmalar, ara ara yanıklar oluşturarak çümelerle bitkiye zarar verir, verimin oldukça etkiler. Ancak dikkat edilmesi gerek husus yapılan gölgelendirmenin bölgeye, lokasyona, güneşe karşı bakı durumuna ve arazinin genel yapısına dikkat ederek yapılması durumudur. Fazla gölgelendirme bitkiye yeterli güneş ışığı alamadığından dolayı daha da büyük bir zarar verme durumuda söz konusudur.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93