Pitaya Tomurcuk Budama
Bazı durumlarda Pitaya Tomurcuk Budama işlemi yapılması gerekmektedir.
Ülkemizde güney bölgelerimizde Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü lokasyonlar da yetiştirme imkanı bulduğumuz ve Haziran – Temmuz – Ağustos – Eylül ayları Ejder Meyvesi Pitaya için tomurcuklanma sonrası çiçeklenme ve meyve verme dönemidir. Bitki yaşını doldurmuşsa ve meyve dalları olgunlaşıp koyu bir renk almışsa yani kartlaşmışsa ve bu aylara gelmişse meyve vermek için artık tomurcuklanmaya başlar. Bu döneme kadar bitkinin bakımı iyi yapıldıysa genel sağlık durumu da iyiyse tomurcuklanma sürecine girer ve gövdesinden ve meyve dallarından birden fazla bazen 8-10 adete kadar tomurcuk vermeye başlar. Genel sağlık durumu iyi olan ve hava şartlarında bir dengesizlik yaşanmıyorsa cinside buna müsade ediyorsa bu durum çok normal bir süreçtir.
Ejder Meyvesi Pitaya genelde bu bazen 10 adete kadar olan tomurcukları genelde bakabileceği adet bırakır büyütmeye çalışır ama bakamayacağı kadar bir kısmınıda sarartıp düşürür. Hava şartlarının ani değişiklikleri güçlü kök yapısı gibi bazı durumlarda ise bu tomurcukları sarartmadan, dökmeden büyütmeye çalıştığı zamanlarda olur. Bu gibi durumlarda müdehale etmek gerekebilir. Birden fazla olan bu tomurcukları aynı dal üzerinde budayarak manuel bir şekilde azaltma yoluna gitmek gerekmektedir. Hepsini birden büyütmeye çalışırsa elbette düşürmeden büyüttükleri olacaktır fakat genel sağlık durumlarına ve ağacın yaşına göre bu büyütmeye çalıştıkları tomurcuklar meyveye döndüğü zaman çok fazla gelişip büyümeyebilir bunu göze alarak ilerlemek gerekir.
Pitaya Tomurcuk budama yapılacak olan bu fazladan tomurcuklar özellikle ilk yıllarındayken manuel olarak budama yapılırken dikkat edilmesi gereken özellikle aynı dalda 2 adet tomurcuk bırakmalı mümkünse iki tomurcuk arası 50 yada 60 cm uzaklığında olmalıdır. Eğer birden fazla tomurcuklar içerisinde ana gövedede olanlar varsa ilk kesilecekler içerisinde olmalı çünkü ilk gıdayı ve besin maddelerini köke en yakın yerdeki yani gövdedeki Ejder Meyvesi Pitaya tomurcuğu alacak meyve dallarının ucundaki diğer tomurcuklar çok daha az beslenerek gelişmesi çok yavaş olacaktır. Sağlıklı bir tomurcuklanma sonrası çiçeklenme ve meyve verme süreçleri için çok önemli olan tomurcuk budama dikkate alınması gereken bir konudur.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93