Ejder Meyvesi

Pitaya Daldan Uygulama

BİTKİLER BESİN MADDELERİNİ NASIL ALIRLAR?

Bitki kökleri besinleri difüzyon, osmoz ve kontak değişimi denilen bazı kimyasal ve fiziksel olaylar sonucu almaktadırlar.

Difüzyon Yöntemi ile ;
Maddelerin yüksek yoğunluklu olan bir bölgeden daha düşük yoğunluktaki bir bölgeye doğru hareket etmesidir.

Osmoz Yöntemi ile ;
Suyun yarı geçirgen bir zarın bir tarafından diğer tarafına doğru pasif hareketidir. Bitkilerde bu zar bitki hücresinin zarıdır. Bu işlem yüksek bir potansiyeli olan bir bölgedeki suyun daha düşük potansiyeli olan bir bölgeye doğru hareketidir ve fizik kurallarına bağlı olarak kendiliğinden olmaktadır.

Bu su geçişi sırasında bitki besin maddeleri de topraktan bitkinin bünyesinde bulunan suya geçmekte ve odun (Floem) ve soymuk (ksilem) boruları denilen iletim sistemiyle bitkilerin diğer bölümlerine iletilmektedir.

Bunlardan ksilem dokusunda su ve suda çözünmüş mineral maddeler; floemde ise özellikle güneş enerjisini kullanarak yapraklar da üretilen organik maddeler taşınır. Bitkiler bunu iletim dokuları aracılığı ile aşağıdan yukarıya ve yukarıdan aşağıya bir taşınmayla gerçekleştirir.

Difüzyon ve Osmoz yöntemleri ile köklerden %80 lik bir besin maddesini ksilem aracılığı ile %20 lik bir kısmını da floem aracılığı ile bitkinin her bölgesine dağılır. %20 lik kısım için güneş ışığı ile birlikte Pitaya Daldan Uygulama sayesinde besin maddelerini dallarından ve gövdesinden alarak köklere kadar olan diğer bölgelere dağılımı gerçekleşir. Bitkinin yaşına, genel sağlık durumuna, hava nın genel durumuna göre bu besin maddeleri farklı oranlarda ve şekillerde bitki bünyesine alınacaktır.  

Güneş yanıkları, soğuklardan kaynaklı dal solmaları ve fungus hastalıklar gibi fiziki müdehale gerektiren durumlarda da Pitaya Daldan Uygulama yöntemi ile destekle nerek sadece ek gıda değil farklı durumlarla karşılaşılması halinde yine aynı şekilde uygulamalar yapılması gerekecektir. Aynı şekilde salyangoz, yeşil kurt ve çeşitli yaprak bitlerinin (Unlu bit, siyah yaprak biti, turuncu yaprak biti) yol açtığı hasarları da önlemek için daldan uygulamalar yapmak gerekecektir.  

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın