Ejder Meyvesi

EJDER MEYVESİ PİTAYA COSMIC CHARLIE

EJDER MEYVESİ PİTAYA COSMIC CHARLIE

Lezzet………………………………………… (&) (&) (&) (&) (&)
Meyve Üretimi…………………………… (&) (&) (&) (&) (&)
Yetişme – Verim ……………..………………..(&) (&) (&) (&)

Ejder Meyvesi Pitaya Cosmic Charlie derecelendirme tablosu:

Lezzet : Ejder Meyvesi Pitayanın tatlılığını test ederken refraktometre denilen bir cihaz kullanılır. Brix tatlılık ölçeği demektir nişastanın şekere dönme aşamasının başlangıcıdır. Bu ölçek 0 – 32 arasındadır. Sayı ne kadar yüksekse meyve o kadar tatlı ve lezzetlidir. Tatlılığa ek olarak, bu derecelendirme verilirken, boyut ve lezzet gibi benzersiz özellikler de dikkate alınır. 
Meyve Üretimi : Derecelendirme için, tek bir bitkiden kaç tane meyvenin üretildiğine bakılır. Ayrıca, büyümesinin ne kadar kolay ya da zor olduğu düşünülmektedir. Örneğin, kendi kendine yeten çeşitlilik yani kendi kendini tozlayabilen, kendi kendine tozlayamayan çeşitlilikten daha yüksek bir puan alır. 
Yetişme – Verim : Bu bitkinin genel sertliğinin ve veriminin bir değerlendirmesidir. Buna ek olarak, bitkinin dikimden sonra ne kadar hızlı adapte olduğunu ve ilk meyveyi vermesinin ne kadar süreceğini de incelenmektedir. 

(&) = Zayıf 
(&) (&) = Ortalamanın altında 
(&) (&) (&) = Ortalama 
(&) (&) (&) (&) = Ortalamanın üstünde 
(&) (&) (&) (&) (&) = Mükemmel

Ürün Açıklaması

Ejder Meyvesi Pitaya Cosmic Charlie Çeşidi;

Cosmic Charlie Ejder Meyvesi, Hylocereus guatemalensis ve Hylocereus undatus’tan gelen melez bir çeşittir. Bu Ejder Meyvesi çeşidi, muhteşem çok güzel bir üzüm benzeri tada sahip mor etli bir meyveye sahiptir. Bu meyveler büyük, ortalama 450 – 750 gram aralığın dadır. İnternet araştırması, bu çeşidin kendi kendine doğurgan olduğunu gösteriyor. Ancak bu malesef doğru değil. Meyve kendi kendine tozlaşamıyor ve başka bir çeşitle elle tozlaşması gerekiyor. Bitki, gövdesi üzerinde küçük dikenler bulunan yeşil üç taraflı dır ve hızlı büyür. Hylocereus undatus büyümesine çok benzer özelliktedir. İnternet araştırmaları, 2S ve Cosmic Charlie’nin aynı olduğunu göstermektedir. 2S, Paul Thomson tarafından geliştirilen ve Pitahaya adlı kitabında bahsedilen çeşittir. 2S, mor etli bir çeşit olan Rixford ve beyaz iç etli Niezel tozlaşmasıyla oluşmuş bir çeşittir. Bu çeşit Akdeniz iklim şartlarında Antalya ve Mersinde yetiştirilmektedir.

Ejder Meyvesi Pitaya faydaları hakkında daha fazla detaylı bilgi için linki tıklayarak bilgi edinebilirsiniz http://pitayasepeti.com/2019/02/01/pitayanin-faydalari/  

Fidan ve Meyve satışı hakkında daha detaylı bilgi için https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim     

jder Meyvesi Pitaya Cosmic Charlie
jder Meyvesi Pitaya Cosmic Charlie

Bir yanıt yazın