Ejder Meyvesi

PİTAYA BESİN

EJDER MEYVESİ PİTAYA İÇİN BESİN ALINMASINA ETKİ EDEN FAKTÖRLER

1-) Köklerin durumu

2-) Sıcaklık ve ısı

3-) Havalandırma ve sulama

4-) PH derecesi

5-) Toprağın yapısı

6-) Ağacın büyüklüğü ve çeşidi

Bu maddeleri kısaca açıklamak gerekirse;

1-) Köklerin Durumu; Pitaya besin lerinin yaklaşık % 80’ ini kökleri ile alır. Kökleri gereği gibi oluşmamış ve gelişmemiş bir bitki, diğer tüm şartlar sağlansa da tam olarak gelişemez. Bu nedenle büyüme döneminde kök gelişimine önem verilmelidir. Toprak hava içerecek şekilde kabartılmış olmalıdır. Bu dönemde toprak hafif nemli olursa fotosentez ürünleri daha çok kök bölgesine geçer. Fotosentez ürünleri ile kökler daha iyi gelişir. Fotosentezi artırmak için sera bolca güneş ışığı almalı ve sera ortamında yeterince karbondioksit gazı bulunmalıdır.

2-) Sıcaklık ve Isı; Pitaya ve genel olarak bitkilerin bünyesinde oluşan biyokimyasal olayların hızı sıcaklık ile artar. Toprağın sıcaklığı 20-22 derece ve sera ortamının sıcaklığı 30-32 derece olursa protein ve enzimler en ideal bir şekilde bitkilerin gelişmesini hızlandırır. Güneş ışığından sağlanan enerji ile fotosentez gerçekleşir. Bu enerji ile dallardaki gözenekler daha çok açılır. Buharlaşma hızı ve miktarı artar. Bunun sonucu bitkinin kök bölgesinden yapraklara doğru su daha verimli bir şekilde yükselir. Dallara kadar uzanan suda çözünmüş besinler bitki tarafından alınarak yeterince gelişmesi sağlanır.

3-) Havalandırma ve sulama; Pitaya serasının içindeki toprak hafif çapalanarak kabartılmış hale getirilirse hem içindeki gazların dışarıya çıkması, hem de bünyesine oksijen alması sağlanır. Su ile çözünmüş besinler bitkiler tarafından bünyesine daha hızlı ve daha çok alınırlar. Ancak çok sulu toprakta bitki kökleri hava alamayacağı için bitki az gelişir. Pitaya ilk döneminde büyüme evresinde toprağının üstünde su birikecek kadar sulama yapılmamalıdır.  

4-) pH derecesi; Ejder Meyvesi  Pitaya toprağı asidik olmalı yani pH’si 7’den daha düşük olmalıdır. pH 7 den küçük olması için toprağa yeterince kükürt katılmalıdır. Bu kükürt zamanla aside dönüşecektir.

5-) Toprağın yapısı; Pitaya serasının kurlumu oldukça maliyetli olduğundan seradaki toprağı çok etkin bir şekilde kullanmalıyız. Topraktan uzun süre iyi verim alabilmek için;

  • Toprağın bünyesini kuvvetlendirmeliyiz.
  • Optimum seviyede organik gübre katmalıyız.
  • Toprağı sık sık hava landırarak güneşlendirmeliyiz.
  • Zamanla artan tuzluluk oranını sulama suyu ile düşürmeliyiz
  • Bazı dönemlerde humuslu mil katarak toprağın verimini arttırmalıyız

6- Bitkinin büyüklüğü ve çeşidi; Pitaya besin alınması hem çeşidine, hem de büyüme durumuna bağlıdır. Pitayanın başlangıçta kökleri ve yaprakları küçük olduğundan az miktarda besin alır. Bu nedenle taban gübrelerinin miktarını belirlerken bir uzmana danışmak gerekir. Başlangıçta daha çok toprağın işlevselliğini artıran organik gübreler kullanmalıyız. Organik gübreyi en az 5 ay önce alarak iyice yanmasını sağlamalıyız.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın