Ejder Meyvesi Pitaya Yaz Dönemi
Ejder Meyvesi Pitaya Yaz Dönemi
Yetişkin Ejder Meyvesi (Pitaya) lar Nisan ayı sonunda veya Mayıs ayı başında tomurcuklanmaya başlar yaklaşık 15 gün içerisinde çiçekleri olgunlaşır ve açılmak üzere hazır olur bu süreçten sonra ise yaklaşık 30 gün içerisinde meyvesi hasat edilecek kıvama gelir birkaç gün daha dalında tabi kide bekletilebilir fakat artık hasat için hazır olur. Meyve kesildikten sonra ortalama 5 derecede 40-55 gün arasında bir bekleme ömrü de vardır bu bekleme süresi birçok çeşitte geçerlidir fakat bazı cinslerde raf ömrü maalesef bu kadar olamamaktadır. Özellikle dış kabuk kısmı pembe iç etli kısmı yine pembe olan cinslerde bozulmadan kalma süreci çok ama çok daha kısa olmaktadır.
Ejder Meyvesi Pitaya Meyve yaz girişleri ve sürecinde daha hızlı olgunlaşmakta gramaj olarak ta belirli bir seviyeye kadar gelebilmekte fakat sıcak etkisiyle bu büyüme biraz sınırlı kalmaktadır. Bitki ilk bahar aylarının bitimiyle ve yaz aylarının başlangıcı ile birlikte (Haziran-Temmuz-Ağustos) adeta kendi meyve dalları arasında bir yarışa başlar ve hemen hemen yıllanmış diken yapısı sağlıklı ve gözenekleri bolca olan meyve dallarının tümünden tomurcuklar patlatır ve bunlar bazen düzensiz olarak her sağlıklı gözenekten yani dikeninin altından çıkabilir. Bazen bir meyve dalında on adetin üzerinde tomurcuk verdiği de olur bu durum bizimde pek istemediğimiz fakat ağacın yaptığı bir uygulamadır. Bu tomurcukları zamanla ağaç ya kendi azaltır yada bizzat kişi bunu takip ederek ağacın geçmiş yıllardaki gözlemlerine göre azaltabilir. Bu aylar da gelen tomurcuklar hızlıca çiçeğe ve sonrasında da hızlıca meyveye dönüşerek hasat yapılacak duruma gelir.
Ejder Meyvesi Pitaya Meyve sonbahar aylarına geldiğinde (Eylül-Eki-Kasım) tomurcuklanmalar azalır gelen tomurcukların çiçek halini alması 20-25 günü bulur ve sonrasında meyvelerin hasat edilebilir hale gelmesi 60-75 gün arasına kadar uzayabilir Bunun sebebi hava şartlarıdır. Özellikle gece sıcaklığı 15 derecenin altına düştükten sonra yeni tomurcuklanmalar tamamen durur ve sadece üzerindeki meyveye oturmuş çiçekleri ve meyveleri yetiştirmeye çalışır. Bu sonbahar aylarında tomurcuktan meyvenin hasat edilebilir hale gelme süreci toplamda 75 günü bulabilir bunun olumlu etkisi ise meyvenin gramaj olarak büyüklüğü çok artar ortalaması neredeyse 500 gram ve üstünde olur.Bunun sebebi dalında çok uzun süre durması ve bu süreçte güzel beslenmesidir.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93