Ejder Meyvesi Bahar Dönemi
Ejder Meyvesi Bahar Dönemi
İlk bahar ve sonbahar bazende yumuşak geçerse kış ayları da Pitaya Fidan dönemi dir. Ejder Meyvesi (Pitaya) bu dönemlerde hemen hemen her dikenin altından filizler görülür. Tropikal iklim koşullarına adapte olmuş olan kaktüs ailesindeki bu bitki ülkemizde bu iklime en yakın olan Akdeniz ikliminde yetişme imkanı bulmuş ve bu iklimde de bitkinin en verimli zamanları olan Mart-Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim-Kasım aylarıdır. Özellikle bu aylarda Ejder Meyvesi (Pitaya) filizlenme bakımından en yüksek zamanını yaşamaktadır.
Fidan Ne Zaman Kesilmeli ?
Pitaya Fidan dönemi nde filizler belirli bir aşamaya geldiğinde gövdeden ayırmak gerekmektedir. Filizler kendi haline bırakıldığı zaman Ejder Meyvesi (Pitaya)’nın gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Ana gövde rengine yaklaştığı ve sertleşerek koyu yeşil bir hale geldiği zaman filizi gövde den ayırmak gereklidir. Fidan gelişimi açısından en güçlü-büyük ve en koyu renkli olan filizi bırakıp diğerlerini kesmek sağlıklı gelişim açısından en önemli konudur. Kesilen filizler birkaç gün gölgede bekletildikten sonra hemen torba yada saksılara dikilerek büyümeye bırakılmalıdır.
Kesilen filizlerin birkaç gün hatta 4-5 gün gölgede bekletilmesin de ki asıl amaç filizin gövde den yada meyve dalından ayrılmasından sonra tüm vitamin ve mineral ile su alımı artık duracağı için filiz kendi yapraklarındaki depoladığı alanlardan, kendi stoklarından tüketmeye başlayacaktır bir süre sonra bu kaynaklarda tükenmeye başlayınca filiz ölümünün gerçekleşmesi sürecine girerek ölmeye kurumaya başlayacaktır. Bu süreç başladığında filiz kendini korumaya alacak ve tüketimleri sınırlandırarak süreci uzatmaya çalışacaktır. Bu dönem son bahar ve ilk bahar aylarında havadaki nem oranına bağlı olarak daha uzun sürebilmekte daha dayanıklı olabilmek le beraber yaz ayların da yüksek sıcaklık tan dolayı daha kısa sürmektedir bunun içinde gölge bir alan tercih edilmelidir. Yaz aylarında gölgede 3-4 gün sonbahar ve ilk bahar dönemlerinde 5-7 gün aralığında bekletildikten sonra filiz artık tam manasıyla suya ve diğer mineral ve vitaminlere tam manasıyla hasret kaldığından dikim yapılıp can suyu verildiğinde hızla köklenmeye çalışarak hayata tutunmaya çalıcaktır. Bu durumda daha hızlı bir köklenme süreci gerçekleşerek sağlık köklerin gelişimi hızlanacaktır. Bu dönemde filizlerin köklenmesi için dikim yapılan alanda su ile beraber organik besinlerle takviyeler yapılması süreci biraz daha olumlu etkileyecektir. Bu dönem de Deniz yosunu ve organik köklendiri ciler iş görecektir.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
Tel: 0532 432 07 93