Ejder Meyvesi

Pitaya İçin Arı

Ejder Meyvesi Pitaya İçin Arı

Arı lar olmasaydı yaşadığımız Dünya da 4 gün içinde tüm yaşam ortadan kalkardı. Arılar 1 gram bal için çiçeklere en az 7000 uçuş yapıyorlar.
Bir kg bal için ise 40 bin tane arı, 6 milyon çiçeği dolaşıyor.
Bal arıları bir peteği doldurabilmek için 100 milyon çiçeğin nektarını emiyor ve 100.000 km kanat çırpıyor. Bir arı kolonisinin 1 kg bal üretebilmesi için 8 kg bal tüketmesi gerekiyor. Bu da koloninin 6 kez dünya çevresini dönmesi anlamına geliyor. Arılar bunu binlerce yıldır yapıyorlar; çünkü onların fıtratına vahyedilmiştir bal yapmak. Arılar iğnelerini ancak hayatları tehlikeye girdiğinde kullanıyorlar ve sadece bir kez kullanıyorlar. Bir arı kendi ağırlığının 330 katı yük çeker.

“Doğada çiçeklerin döllenmeleri; rüzgar ya da böcekler aracılığıyla gerçekleşir. Böceklerle tozlanma oranı daha büyüktür. Özellikle meyve ağaçlarına ait çiçeklerin birinden diğerlerine çiçek tozu taşıyan böceklerin %75’ini, bal arıları oluşturmaktadır. “Çiçek ve bitki türlerinin tüm polenleri, arıların ayaklarına yapışır. Arılar, 130 bin farklı bitki türüne konarak bu bitkilerin üremesini sağlar. Bunlar arasında kabak, kavun, çilek ve tüm meyveler var. Sadece bir kovandaki arılar, 1 gün içinde, 1 milyon çiçeği döller. İşte bu sona ererse, bitkiler yok olur. Sonrasında önce bitkiyle beslenen hayvanlar, daha sonra da insanlar ortadan kalkar.”

Pitaya için arı önemsiz miş gibi gelsede aslında çok önemi vardır. Gece çiçek açtığı için karanlıkta arılar çalışmadığından dolayı önemsiz gelmektedir. İşin aslı bu şekilde değildir. Hava kararmaya başladığı andan itibaren Ejder Meyvesi nin çiçeği açılmaya başlar ve tam açılması genelde 21:00 – 22:00 saatlerini bulur güneş doğup yükselmeye başladığında çiçek te kapanmaya başlar fakat çiçeğin kapanması açılmasındaki gibi zaman aldığından sabahın erken saatlerinde bir süre daha açık kalmaktadır. Güneşin iyice yükselip artık ısınmanında tam anlamıyla artmaya başlamasıyla çiçeğin kapanmasıda tam olarak gerçekleşecektir. Sabahın bu ilk saatlerindeki aydınlığın başlamasıyla çiçeğin tam olarak kapanması sürecinde yaklaşık 2-3 saat gibi bir süre geçmektedir. Bu süre arıların tüm çiçekleri dolaşabilmesi için gayet yeterli bir zamandır. Deyim yerindeyse bu süre içinde tüm çiçeklerin polenleri talan edilmektedir.

Bu durum kendi poleni kısır olup döllenmede yetersiz olan ve özellikle bazı amerikan çeşitlerinde olduğu gibi dişicik borusu erkeklerin polenlerinden çok dışarda ve uzakta olduğu için döllenmesi zor olan ve manuel döllenmeye ihtiyaç duyan çeşitler için çok önemlidir. Pitaya için arı bu döllenmenin gerçekleştirilmesinden dolayı çok önemlidir arıların bu döllenmeyi gerçekleştirmesi meyve tutumunu direk etkilemektedir. Arı lar ile döllenen meyveler daha sağlıklı ve daha iri olmaktadır.   

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın