Ejder Meyvesi

Pitaya Azot

Ejder Meyvesi Pitaya’nın İhtiyacı Olan Pitaya Azot


Tüm bitkilerin yaşamında hayati önem taşıdığı gibi Pitaya içinde hayati önem taşımaktadır azot. Enzimlerin, proteinlerin, hormonların, klorofilin ve vitamin önemli bir yapı taşıdır. Vejetatif kısım denilen yeşil aksamın (gövde, meyve dalları, tomurcuk) büyüyüp gelişmesini sağlar.

Doğada Azot kaynakları hali hazırda naturel bir şekilde zaten mevcuttur.

Minik parçalanılma şekliyle bitkilerin faydalanabileceği azot kaynakları artmaktadır.
Mineralizasyon meyve, dal, çiçek artıkları ve çiftlik gübresi gibi organik maddelerin parçalanması ve Amonyum (NH4+) gibi inorganik azot formuna dönüşüm sürecidir.
Temelde atmosferde bulunan gaz halindeki Azot (N2) bazı yararlı bakteriler tarafından bitkilerin ve Pitayanın alabileceği amonyum bileşiklerine çevrilir. Toprağa inorganik ve organik gübreler vermekle de Pitayanın alabileceği azot miktarı artırılabilir.
Topraktaki nem durumu, toprağın havalanması, toprağın ısısı, toprağın pH’sı ve topraktaki organik maddelerin mikroorganizmalar tarafından parçalanması gibi faktörler bitkilerin ve Pitaya nın azot alımlarını etkiler.

Pitaya Azot Kayıpları Olur Bunun Nedenleri;

Birçok faktör Pitaya ların azotu almasını engeller. Bazen azot Pitaya nın alamayacağı organik azota çevrilir bu süreçte azot bünyeye alınamaz

Su sıkıntısı olduğu ve pH’nın yüksek olduğu ortamlarda azot  uçucu gaza dönüşür ve atmosfere karışır.

Gübrelerin yıkanarak akıp gitmesi diğer bir kritik azot kaybıdır. Bitkinin kök bölgesinden daha aşağıya inerek kaybolmasıdır..

Azot bakımından zayıf olan organik maddeler topraktaki mikroorganizmalar tarafından parçalanır ve parçalama sonucu oluşan azot bu organizmalar tarafından kullanılır ve bitkiler bu azottan yararlanamazlar.

Azot azlığı verimi azaltır, ağaçta vejetatif gelişme süreci kısalır. Yaprakların sararmasına ve büyümenin sarsılmasına yol açar. Soluk yeşilden sarıya kadar varan sağlıksız ve ince sürgünleri olan azalmış bir tepe büyümesi gösterir. Genellikle, bu belirtiler sürgünlerin dibindeki yaşlı yapraklarda apaçık belli olurlar. Azot noksanlığı ağırlaştıkça yaşlı yapraklardan başlayarak kloroz denilen sararmalar görülür. Ağaçlar erken yaşlanırlar.
Şiddetli azot noksanlıklarında yaprak sapları kurur ve meyveler olgunlaşmadan renklenir ler.

Pitaya Azot Çokluğu;

Azot fazlalığı Pitaya için çiçeklenme ve meyve verimini geciktirir. Aşırı miktarda sürgün büyümesi, buna eşlik eden koyu yeşil yapraklar vardır. Azot miktarı optimum düzeyin üzerine çıktıkça, meyve rengi azalır ve olgunlaşma gecikir. Kırmızı çeşitler daha az kırmızı olma eğilimi gösterir. Raf ömrü azalır. Pitaya azot un fazlalığı kalsiyum alımını engellediği için büyük zararlar olur.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın