Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi İçin Bahar Hazırlıkları

Ejder Meyvesi İçin Bahar Hazırlıkları

Yoğun bir meyve dönemi olan haziran, temmuz, ağustos, eylül ayları ve geç meyve veren çeşitler içinde ekim, kasım, aralık aylarında bitki tomurcuklanma sonrasında çiçek açma ve en nihayetinde meyveyi büyütme evrelerinde toprakta ne kadar elementler, mineraller, vitaminler ve diğer organik maddeleri varsa hepsini bu dönemde kullanmaktadır. Özellikle bu dönemde makro elementler ( Azot (N), Fosfor (P), Potasyum (K), Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg), Kükürt [Sülfür (S)] ) ile Temel İz Elementler (1.Bor (B), 2. Klor (Cl), 3. Bakır (Cu), 4.Demir (Fe), 5.Mangan (Mn), 6.Sodyum (Na), 7.Çinko (Zn), 8.Molibden (Mo), 9.Nikel (Ni).) çoğunlukla bu dönemde kullanarak adeta toprağı sömürürler.

Bitkilerin büyüyüp gelişebilmeleri için bu besin maddelerine yüksek miktarlarda ihtiyaç duyarken bu maddeleri en çok yaz dönemindeki meyve zamanında kullanmaktadır. Meyvenin oluşumundaki her bir evrede farklı besin maddelerini kullanmaya ihtiyaç duyar. Örneğin tomurcuklanma öncesin fosfor ihtiyacı daha yüksek iken meyvenin gelişme döneminde potasyum ihtiyacı daha yüksektir. 5-6 aya yakın gerçekleşen bu hasat dönemi sonrası bitki artık yorgun düşer ve hemen arkasından gelen sonbahar döneminde yeni filizlenmeler başlayarak bir sonraki meyve sezonu için meyve dalları oluşturmaya başlar. Son bahar döneminde de yine çok çalışan bitki ağır kış şartlarına geçiş yaparken bir miktar dinlenmeye vakit bulur.

Kış Dönemi

Ejder Meyvesi İçin Bahar Hazırlıkları kış dönemin de başlamaktadır. Öncelikle kış döneminde mecbur kalınmadıkça budama yapılmamalı ve bitkiye fiziki bir müdahale de bulunulmamalıdır. Kış dönemi hava nın durumuna göre sert geçerse zaten bitki çok yavaş hareket edecek ve sert geçen dönem sürecinde uykuda kalacaktır. Fakat son dönemlerde küresel iklim değişikliklerinin  de etkisiyle mevsimlerde değişiklikler ve aşırılıklar gözlenmektedir. Kış dönemi kısmen yumuşak geçerse bu bitkiyi olumlu etkilemektedir. Bitki uykuya geçmeyip zayıfta olsa hareketliliğini devam ettirmektedir.

Kış dönemindeki dinlenme süreci iyi değerlendirilmelidir. Ejder Meyvesi İçin Bahar Hazırlıkları cemrelerin düşmesinden önce tamamlanmış olması gerekmektedir. Cemre düşmesi baharın habercisi olduğundan uyanış başlayacak filizlenmeler, gövde de kalınlaşmalar, meyve dallarında uzamalar ve genişlemeler gözlemlenecektir. Bu aşama dan önce yapılacak uygulamaların başında çiftlik gübresi olacaktır.

Çiftlik Gübresi

Hasat zamanı sonunda toprakta tükenmeye yüz tutmuş besin maddeleri yeniden yerine koymak gerekmektedir. Bu dönemde yapılacak bir toprak analizi topraktaki besin maddelerinin oranlarını ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır. Bitkinin yaprak iz düşümünden alınan örneklerle yapılacak olan toprak analizi sonucu tüm detaylara hakim olunacağı için iyi bir yol haritası çıkacak ve eksikliklere göre yapılacak uygulamalar belirlenecektir. Uygulamaların en doğal yolu çiftlik gübresinin kullanımı ile başlar. İyi dinlenmiş hayvan gübresi, bazı bitkilerin posalarından oluşmuş doğal gübreler ve organik gübreler tercih edilerek eksilen besin maddeleri bitkiye; sulama ile birlikte, fiziki olarak bitki köklerine yakın bölümlerine dağıtılarak besinlere bitkinin ulaşması sağlanmalıdır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

 

Bir yanıt yazın