Ejder Meyvesi Pitaya En Sağlıklı Dal
Ejder Meyvesi Pitaya En Sağlıklı Dal
Ejder Meyvesi (Pitaya) yetiştirirken özellikle belirli dönemlerde sürekli filizlenmeler olmaktadır bu filizlerin de belirli bir uzunluğa geldiğinde budanması gerekmektedir.. Yan yana birden fazla filiz varsa içlerinden en büyük en uzun ve sağlıklı olanı şapkaya doğru uzaması için bırakıp diğerlerini kesmek gerekir.
Tropikal iklim şartlarında yetişen bu bitki ülkemizde Akdeniz İkliminin hakim olduğu bölgelere ayak uydurmuş ve sağlıklı bir şekilde meyve vermeye başlamıştır. Özellikle eylül-ekim-kasım aylarında ve mart – nisan – mayıs aylarında sonbahar ve ilk bahar mevsimlerinde Ejder Meyvesi (Pitaya) filizlenerek yeni meyve dalları ve fidan dalları vermektedir. aralık – ocak – şubat ayları yani kış mevsiminde bit dinlenme ve gövdesini geliştirmeyle geçirirken haziran – temmuz – ağustos aylarında yaz mevsiminde tomurcuklanma, çiçeklenme ve meyve verme dönemindedir. Sonbahar ve ilk bahar mevsimlerindeki çok sıcak olmayan ve çok soğuk olmayan hava şartları en sevdiği zamanlarıdır. Bu zamanlarda hemen hemen her dikenin altından gelen yeni açılgan her zaman filizdir. Bu dönemdeki gelen filizlerin sağlığı ve yapısı da çok güzeldir verimi de üst seviyede olmaktadır.
Ejder Meyvesi (Pitaya) yetiştirirken stratejik olarak karar verilirse sonbahar ve ilk bahar mevsimlerinde gelen bu filizler daha büyümeye başlamadan filizlendiği dönemde hemen kesilerek büyümesine izin verilmez ve sadece kendi gövdesini geliştirip kısa sürede şapkaya ve meyveye oturması beklenebilir. Ya da bitkinin bahar aylarındaki büyüyen bu filizlerinin serbst bırakılarak 20 – 30 cm uzunluğa kadar gelmesi beklenir ve rengi koyulaşıp kartlaşmaya başladığı anda kesilerek fidan olarak dikilmek üzere dinlenmeye alınabilir. Fidan olarak yetiştirilmek istenen bu filizlerin 20 – 30 cm uzunluğa kadar gelmesi beklenir kendiliğinden dalın ucu kapanmamışsa taçlandırılarak gövdenin üzerinde bir kaç gün daha bekletilmesi gerekir çünkü kartlaşıp koyu bir renk alması dalın kendi gövdesini büyütüp sağlıklı bir fidan haline gelebilmesi için en uygun yöntem budur. Gövdeden veya meyve dalından çıkan bu filizlerin en büyüğü en koyu renkte olanı ve en kartlaşmış olanı büyümesi ve şapkaya kadar gidebilmesi için bırakılır bu o kadar önemlidir ki bitkinin bundan sonraki hayatında sağlıklı meyve dalları ve sağlıklı yüksek verimli meyvelerin kaynağı bu dal olacaktır.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93