Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Salyangoz

Ejder Meyvesi Pitaya dikenli bir yapıya sahip olmakla beraber henüz filizlenme döneminde taze bir yaprak görünümüzde ve yapısındadır bu taze yaprak görüntüsü birçok zararlı haşereler için çok çekicidir.

Kaktüs ailesinin 1.900 lü yılların ortalarından itibaren ticarileşerek Orta Amerikadan Uzak Doğuya kadar dünyanın bir çok ülkesinde özellikle tropikal iklim ve Tropikal iklime yakın iklim şartlarının hüküm sürdüğü bölgelerinde yetiştilen Pitaya katma değeri yüksek toz pembe dış yapısı ilede göz alıcı egzotik bir meyvedir. Aşırı soğuk, sıcak, yağmurlu havalara karşı oldukça hassas olan bitki yaz dönemlerinde özellikle haziran – ekim ayları arasında 3-4 farklı periyotda meyve vermektedir. Yaz aylarında 45 derecenin üzerinde bitki yaşamsal aktivitelerini azaltarak stres ortamına girmekte ve kendini korumaya almaktadır. Gece sıcaklığı 15 derecenin üzerinde olduğu son bahar döneminin ortasına kadar çiçeklenme ve tomurcuklanmaya devam eder.

Sonbahar ve ilk bahar dönemlerinde bitkinin üzerinde meyve ve tomurcuk olmadığı zamanlarda bitki yeni filizlenmelere giderek yeni meyve dalları ve fidan için çalışarak bir sezon sonraki meyve dalları için yoğun bir çalışma dönemine girer. Özellikle geç yaştaki ağaçların hem gövdeleri hemde dalları yeni filizlenme sürecinde adeta yarışır vaziyettedir. Aralık ayı ortası, ocak ayı ve şubat ayı sonuna kadar kış dönemi yaşanan Türkiyede Pitaya da deyim yerindeyse uyku sürecine girerek kendini kapatır. Bu kış dönemi ve sonbahar geçiş dönemlerinde yağmur ve aşırı nem ile birlikte heryer salyangoz ile dolar. Bu dönemde salyangozların istilasına uğrayan bitki taze dallarından açılan derin kesikler ve deliklerden dolayı strese girer ve meyve gelecek dallar bir bir salyangozlar tarafından yenmeye başlanır.

Aşırı sulu ve nemli olan bu dönemde salyangozlar bitkinin gövdesine meyve dallarına kadar tırmanarak bulunduğu bölgedeki yaprağın neredeyse tamamını keserek-yiyerek bitkiye çok zarar verir. Zarar verdiği alan henüz yeni filizlerin uç kısımları olduğu için filizin gelişmesini ve büyümesini etkilenecektir. Tarımsal ilaç satışı yapan bayilerde salyangoza karşı kullanılan ilaçlar ile ve seranın etrafına kükürt serperek uzaklaştırmak gerekmektedir.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

pitaya salyangoz 1
pitaya salyangoz 2
pitaya salyangoz 3

Bir yanıt yazın