Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Yetiştiriciliği ve Hastalıklar

Ejder Meyvesi Pitaya Yetiştiriciliği ve Hastalıklar

Ejder Meyvesi Pitaya Ülkemize Uzak Doğu ve Orta Amerika dan gelmiş Tropikal İklim şartlarında yetiştirilen, Ülkemizde ise Akdeniz İklim şartlarına adapte olmuş kaktüs ailesinin bir ferdi olan egzotik meyve çeşididir. 100 e yakın çeşidi olan bu meyve sıcak-soğuk derece, sulama ve hava sirkülasyonu gibi dış etmenlerin kontrol altında tutulabilmesi için örtü altı-seralarda yetiştirilmektedir.3-4 yıldır yetiştirilmeye başlanan bitki geleneksel tarımda yaşadığımız birçok sıkıntıdan kaynaklı alternatif katma değerli bir ürün olarak bir çok yatırımcımızdan ve çiftçiden olumlu not aldı ve hızla yetiştirici sayısı arttı. Bu hızlı yatırım sonucunda Ejder Meyvesi Pitaya nın bilmediğimiz birçok yönüde ortaya çıkmaya başladı.

Yetiştirilip meyve haline gelmesinden sonra gıda sanayisi için potansiyel birçok farklı tüketim şekli ve özellilklerinden dolayı, gıda sanayisinin hemen dikkatini çekti baklava, lokum, dondurma, kek, smoothie ve sade meyve olarak tüketilmeye başlanan meyve özellikle Orta Doğu ve Avrupalı ithalatçıların dikkatini çekmeyi başardı. Henüz iç piyasada bile tam anlamıyla pazarı oluşmamışken yurt dışından gelen bu talepler yetiştirici ve yatırımcılar için çok dikkat çekici oldu.

Ejder Meyvesi Pitaya yetiştiriciliği sırasında ve kurulumu aşamasında doğru bir şekilde adımlar atılabilirse uzun yıllar yaşayan ve uzun yıllar verimli bir şekilde hayatını devam ettirebilen bir bitkidir. Bu noktada seranın kurulacağı yada kurulu seranın bulunduğu bölge çok önem arz etmektedir.Toprak, hava sirkülasyonu, yükseklik, bölgedeki etrafındaki yapılar ve dikim şekli bu aşamada özellikle incelenerek değerlendirilmelidir. Uzun yıllardan beri domates, salatalık, biber, patlıcan gibi tarım ürünleri yetiştiriciliği yapılan Akdeniz Bölgesinde yapılacak bir Ejder Meyvesi Pitaya yetiştiriciliği birçok yönden avantajlar barındırırken dezavantajlarını da yanında taşımaktadır. Hazır kurulu seraları olan yatırımcılar mevcut ürün portföyünün içerisine Ejder Meyvesi Pitaya yı da ekleyerek fazla kurulum masrafına katlanmadan dikim gerçekleştirebildi. Bununla beraber yıllardan beri bu topraklarda farklı ürünler yetiştirildiği için bu ürünlere özel hastalıklar ve haşerelerde bu seralarda ve topraklarda gelişti çoğaldı ‘’Tuta, Un Biti, Nematod, Kabuklu Bit, farklı kurt çeşitleri, Kırmızı Örümcek gibi..’’ bunlar Ejder meyvelerine henüz tam olarak alışıp zarar veremeseler de yaşamlarını sürdürebilmek için denemelerde yapmaktadırlar.

Son dönemde özellikle un biti ve kabuklu bit Ejder Meyvesi Pitaya lar da görülmeye başlandı. Her ikisininde çaresi zirai yollarla yağlı ilaçlar ile ancak yok edilebilmektedir. Meyve döneminde olursa çok zor durumda kalınabilir çünkü meyve döneminde bu ilaçlar kullanılamaz. Kabuklu bit aynı güneş yanığı gibi turuncu noktalar şeklinde meydana gelirken bu ikisi çok karıştırılır. Kabuklu bit minik turuncu kabarcıklardan oluşur tırnaklanarak kazınma şeklinde yok edilir yada yağlı ilaç ile kurtarılabilir. Güneş yanığında ise yine turuncu lekeler oluşur fakat daha fazla bölgeye yayılır ve daha büyük boyuttadırlar. Yine tırnaklanarak kazınmalı sonrasında da ya tarçınla yada toprakla kazınan yere pansuman yapılmalıdır. Bu tarz yaşanan problemlerde mutlaka bir ziraat mühendisinden teknik bilgi alınmalıdır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Ejder Meyvesi Pitaya Yetiştiriciliği ve Hastalıklar
Ejder Meyvesi Pitaya Yetiştiriciliği ve Hastalıklar

Bir yanıt yazın