Ejder Meyvesi Pitaya Aşılama
Ejder Meyvesi Pitaya Aşılama
Ejder Meyvesi Pitaya nın tüm dünyada 100 den fazla çeşidi yeralmaktadır. Tüm bu çeşitlerin herbiri farklı özellikler taşımaktadır. Genel başlık altında sınıflandırmak gerekirse dış kabuk kısmı pembe ve İç et kısmı beyaz olan sınıf, dış kabuk kısmı pembe ve iç et kısmı kırmızı, dış kabuk kısmı pembe ve iç et kısmı pembe, dış kabuk kısmı sarı iç et kısmı beyaz olmak üzere 4 farklı şekilde sınıflandırmak mümkündür. Bu genel sınıflandırmanın yanı sıra iç et kısmı açık pembe, koyu pembe, açık mor, koyu mor, beyaz ve pembe arası farklı tonlar, açık kırmızı, koyu kan kırmızısı, beyazdan gri ye yakın renklere hakim geçiş konumundaki çeşitlerde mevcuttur.
Her bir çeşit birbirinde çok farklı özellikler göstermekle birlikte kendi kendine poleni yeterli olan yeterli olmayıp farklı bir çapraz polen ile tozlanmaya ihtiyacı olan yada kendi poleni yeterli olup dişicik borusu çok dışta olduğu için manuel tozlanmaya ihtiyacı olan veya hiç çiçek açmayan çeşitler mevcuttur. Kendi kendine yeterli olan çeşitlerin başında gelen Vietnam White çeşidinde olduğu gibi yetiştirilirken tomurcuk sırasında sonrasında çiçek açma zamanında ve sonrasında bunun gibi çeşitlerde manuel hiçbir mudehaleye gerek kalmadan meyve oluşumu gerçekleşmektedir. Kendi poleni kısır olmayıp dişicik borusu çok dış kısma kadar uzanan özellikle amerikan çeşitleri manuel olarak kendi poleni ile tozlanmaya ihtiyaç duymaktadır. Kendi poleni kısır olup çapraz polene ihtiyacı olan çeşitlerde muhakkak çiçek zamanında farklı ve genel tozlayıcı çeşitlerden alınan polenlerle manuel olarak tozlanması gerekmektedir.
Çiçeği hiç açmadan solup düşen ara melez çeşitlerde yada meyve verimi çok yüksek olmayıp ticari değeri düşük olan çeşitlerde bulunmaktadır bu çeşitler için yapılması gereken en uygun yöntem aslında söküp çıkarılıp daha verimli bir cins dikmek fakat belirli bir büyüklüğe gelmiş ve sökülmek istenmiyorsa devreye Pitaya aşılama yöntemi girmektedir. Şapkaya gelmeden 15 cm kadar alt bölümünden veya meyve dallarının şapkanın çemberinden önceki 10 cm kadar gerisinde yapılacak aşılama düşük verimli çeşidi yüksek verimli hale getirmek için güzel bir yöntem olacaktır. Bu uygulamada en önemli bölümlerden biriside aşılama yapılacak noktaya kadar anaç olarak kullanılan ağacın tüm dikenlerinin temizlenerek yeni filizlerin gelmesini önlemek olmalıdır. Yapılmış örneklerin video ve resimlerine www.ejdermeyvesipitaya.com adresimizden ulaşabilirsiniz.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93