Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Çiçek Meyve

Ejder Meyvesi Pitaya Çiçek Meyve

Frenk İnciri Akdeniz bölgesinde Adana – Mersin – Antalya il ve ilçelerinde 500 – 600 rakım yüksekliğe kadar kendi kendine yetişen özellikle sulanmaya, gübrelemeye ve ekstradan bir gıda takviyesine ihtiyaç duymadan yetişen yaz ayları geldiğinde kendi kendine tomurcuklanıp çiçeklenen ve ardından da meyve veren kaktüs ailesinden bir cinstir. Herkes bilmez yöre halkı çok iyi bilir Tahta İnciri, Dikenli İncir gibi isimlerle tanınır yöre halkı tarafından fakat çok önemsenmediği için birde dikenleri küçük sarı ve iltihaplanmaya yol açtığı için çok fazla ticari bir değer taşımamıştır. Ejder Meyvesi Pitaya ile aynı familyadan olan Frenk İnciri bağışıklık sistemini güçlendirmeye, sindirim sistemini düzenlemeye, bağırsakları düzenli hale getirmeye yaramaktadır bu faydalarını da bilen bilir ve ona göre tüketir. Meyvesinin içerisinde çekirdekleri tane tane ve biraz irice bir yapısı vardır çiğnenmez ama yutulur ve bir çok faydası da çekirdeğinde dir. Frenk İnciri yaz ayları geldiğinde kendi kendine tomurcuklanır ve çiçeğe dönüşür ardından kendi kendine tozlaşır ve meyveye oturur. Ejder Meyvesi Pitaya da kaktüs ailesinden olan Frenk İnciri gibi 500 – 600 rakım yüksekliğe kadar Akdeniz iklim şartlarının hüküm sürdüğü bölgelerde sera lar da uygun bir yetişme ortamı bulmuştur.

Ejder Meyvesi Pitaya yaşını doldurmuş ise ve yaz aylarında ise Frenk İnciri gibi tomurcuklanır kısa sürede 15 gün içerisinde çiçek haline gelir ve yaklaşık 30 gün içerisinde de kızarıp olgunlaşır hasat yapılacak seviyeye gelir. Frenk İnciri yol kenarlarında susuz gübresiz bakımsız kendi kendine yetişebilirken Ejder Meyvesi Pitaya tam aksine direk güneş ışığına maruz kalırsa aşırı sıklıkta sulanırsa eksi derecelerde soğuklara maruz kalırsa ve havasız kalırsa tomurcuk, çiçek ve meyve almak neredeyse imkansızlaşır. Tomurcuk, çiçek ve meyve için belirli birden fazla şartların yerine gelmesi gerekir özellikle güneş ve havasız kalması aşırı derecede gölgelendirilmesi ve aşırı derecede sulanması tomurcuk, çiçek ve meyve sürecini geciktirir yetiştiriciyi bir seneye kadar geride kalmasına sebep olur.    

Ejder Meyvesi Pitaya tomurcuktan çiçek haline gelmesi yaklaşık 15 gündür çiçekten meyveye dönmeside yaklaşık 30 gün sürer

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

https://youtu.be/DTjKy-Gh3lE

Bir yanıt yazın