Ejder Meyvesi

Alanya Pitaya Ejder Meyvesi Projemiz

Alanya Pitaya Ejder Meyvesi Projemiz

Alanya iklim şartları ve toprak yapısı açısından Ejder Meyvesi Pitaya yetiştirilmesi için muhteşem bir bölge. Kış döneminde ‘‘0’’ sıfır derecenin altına pek düşmediği için kış döneminde çok daha rahat geçirilen, ilk bahar ve son bahar dönemlerinde adeta çoşkuyla devam eden yaz dönemide tipik akdeniz ikliminde olduğu gibi ağırlıklı nemli ve sıcak geçirilen bir bölgedir. Yaz ve kış dönemleri ile gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkıda uçurumlar oluşturacak şekilde büyük farklılıklar oluşturmayan bölge hava şartları yıl ortalama sıcaklık farkıda çok yüksek olmadığı için bitki bu bölgede çok uygun bir yetiştirilme şartlarına sahiptir.

Aslen Doğu Karadeniz tarafından olan sonradan Bursa ve son olarak ta Gazipaşa ya yerleşmiş olan Ercan Bey ler uzun yıllar süren profesyonel iş hayatından sonra Alanya Oba bölgesindeki arazilerinde Pitaya yetiştiriciliği için karar verdikten sonra yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde 6 dönümlük bir üretim tesisine sahip oldular. Toplamda 21 dönümlük bir arazinin yaklaşık 10 dönümlük orman arazisi denilebilecek bir yapıdaki arsada ilk önce harfiyat çalışması yapılarak sera kurulumuna uygun hale getirildi. Hemen arkasından çok meşekkatli bir süreç olan sera kurulumunun demir aksamı yapıldı ve son olarak naylon ile tül çekimi yapılarak ilk aşama sona erdirildi.

Sera 6 dönüm olarak planlandı, 5 metre oluk altı yapılarak yüksek bir tesis inşa edildi. Lokasyonun konumu gereği sağ, sol, kuzey ve güney tarafları açık olduğu ve yan havalandırmaların gayet iyi olmasından dolayı üst havalandırma tercih edilmedi. Mersin ve Antalya seralarımızda 1 yıldan fazladır yetiştirilmiş ve yarıya yakın kısmı 2 metrenin üzerinde olan fidanların nakliyesi kolay olmadı. Bir bölümü tır ile diğer bir bölümüde orta büyüklükte bir araç ile nakliye tamamlandıktan sonra kalabalık bir çalışma ekibiyle sıralı dikim yöntemi belirlenerek önceden kararlaştırılmış staratejiyle 8.200 adet fidan 8 günde dikimi gerçekleştirildi. Adeta doğum sancısı gibi ilk kurulum süreci tabikide sancılı geçmekte fakat ortaya çıkan iş gerçekten herkesi çok mutlu etmekte.

Ormanlık ve dağlık bom boş bir araziyi ekonomiye kazandırarak bölgesindeki ilk ve en büyük Ejder Meyvesi Pitaya Alanya üretim tesisi haline getiren Ercan Beye, çok değerli eşi ve ailesine hayırlı uğurlu olsun.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın