Ejder Meyvesi

Pitaya da Demir Eksikliği

Egzotik bir meyve olan Ejder Meyvesi Pitaya birçok ülke ve tropikal iklime ve tropikal iklime yakın geçiş iklimlerine uyum sağlayarak kendisine uygun yetişme koşulları bulmuştur. Ana vatanı bilinenin aksine Orta Amerika olup sonradan Uzak Doğuya geçmiştir. Uzak Doğuda en yaygın üretim yapılan ülkeler Vietnam ve Tayvan dır. Ana vatanı ve Uzak Doğu ile tam bir tropikal iklim yaşanan bölgelerde açıkta dışarda eğimli eğimsiz birçok özellikli toprakta yaşayabilen Pitaya tüm hayatı boyunca bu arazi koşullarına ayak uydurmuştur.

Çin’in güney bölgesi, Türkiye, İspanya gibi geçiş iklimine hakim biraz daha kış dönemleri soğuk geçen yıl boyu sıcaklık ortalaması tropikal iklim şartlarından biraz daha yukarda olan, gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkları biraz daha fazla olan ülke ve bölgelerde örtü altı dediğimiz seralarda yetiştirilmektedir. Bu örtü altı yetiştiriciliğinin bazı avantaj ve dezavantajlarıda mevcuttur. Yağmur, dolu, aşırı hızlı rüzgar, aşırı soğuk ve aşırı sıcak gibi hava olaylarını kontrol altinda tutarak bitki gelişimi rahat takip edilebilmektedir. Bitkiler dışarda olduğunda tüm bu hava olaylarına karşı savunmasız olacak büyüme döneminde olumsuz farklı tepkiler göstereceği içinde meyve verimini tam anlamıyla olumsuz etkileyecektir.  

 Örtü altı yetiştiriciliğinin olumlu bir çok yönü var ken olumsuz farklı sonuçlar doğurabilecek bazı dez avantajlarıda mevcuttur. Başta yeteri kadar hava sirkülasyonu sağlanamayabilir bu durum bir çok hastalığa davet gibidir. Özellikle kış aylarında aşırı yağış ile birlikte örtü altında fungus hastalıklardan olan küflenmeler, dikenlerin altlarında çürümeler, demir eksikliği ile de birlikte dallarda turuncu lekelenmeler bitkiyi çok olumsuz etkilemektedir.

Özellikle demir eksikliği tüm ağacı kaplayıp meyve gelecek dikenlerin ölmesine neden olarak meyve verimini olumsuz olarak etkileyebilmek tedir. Önlem alınamaz ise tüm ağacı kaplayarak önlem alınamaz bir hale gelmek tedir. Güneş yanığınada benzeyen bu turuncu lekelenmeler tedavi edilebilirken güneş yanıkları asla tedavi edilemez nasıl ki insan derisi yandığında belirgin derin yanıklar oluşurda deri hassasiyetini yitirirse güneş yanıklarında yanan bölge tamamen kaybedilir fakat demir eksikliğinden kaynaklanan turuncu lekeler tedavi edilebilmektedir.      

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

Bir yanıt yazın