Ejder Meyvesi Pitaya Dikim Yöntemi
Ejder Meyvesi Pitaya Dikim Yöntemi
Ejder Meyvesi Pitaya Şemsiye şekline benzeyen Şemsiye Dikimi, Sıralı dikim yapılan Sıralı Dikim Yöntemi ve Saksıda Dikim olarak genel itibari ile 3 farklı yöntemde dikimi yapılabilmektedir.
Gövde uzunluğu 20 metreye kadar yükselebilen bu bitkiler ticari amaçlı yapılmaktaysa manuel olarak müdehale edilmelidir. Besin takviyeleri (hayvansal gübreler) ve fiziki durumları fiziki olarak sürekli gözlenmeli bitkinin tüm bu ihtiyaçları karşılanmalıdır. Meyve verimi özellikle ilk yıllarda çok önemli olduğu için gerekli koşullar sağlanmalıdır. Aksi durumda meyve toplama süreci daha da uzayacaktır. Ejder Meyvesi Pitaya Dikim Yöntemi de daha kurulum aşamasında olacağı için sonradan doğabilecek büyük zararlara katlanmamak adına üzerinde çok düşünülmeli araştırılmalı ve profesyonel destek alınmalıdır.
Şemsiye Şeklinde Dikim
Ejder Meyvesi Şemsiye şeklindeki Şemsiye dikim yönteminde serada kenarlardan birer metre boşluk bırakarak dikilecek iki sıranın arasını üç metre boşluk bırakıp ve aynı sıradaki iki direk arasını da iki metre boşluk bırakıp dikim yapmak gerekir. Her iki sıradaki boşluğun üç metre olmasının sebebi bir taraftaki dallar 1 metre kadar uzayacak ve diğer taraf yine bir metre uzayacak arada sadece bir metrelik bir yürüyüş ve meyve toplama alanı kalacaktır. Bu yöntem genelde hava sirkülasyonu az olan havalandırma ile ilgili orta vadede sorun yaşayabilecek seralar için ideal ve standart bir dikim yöntemidir.
Sıra İle Dikim
Ejder Meyvesi için bir diğer yöntemde sıralı dikim yöntemidir. Eğer seranın bulunduğu bölgede hava sirkülasyonu iyiyse bu konuda sorun yaşanmayacaksa bu yöntem ile dikim yapılarak aynı bir dönüm yerden daha fazla kök dikimi yapılabilir. Şekil itibari ile aynı Şemsiye Dikimindeki gibi her iki direğin arasına dengeli bir şekilde başka direk dikmeden aralar yeni fidanlar dikilerek aranın kapanması sağlanır. Daha sonra kargılar yada ikinci bir yanlamasına tel çekilerek fidanın uzaması durumlarında bağlanarak yukarıya şapkaya doğru gelmesi sağlanılır. Beton direkler yerine farklı direkler de(demir , tahta, ağaç vb. ) düşünülebilir. Bu yöntemde daha fazla fidan dikimi yapılarak aynı 1 dönüm yerden daha fazla verim beklenebilir.
Saksı ile Dikim
Saksıda gerek hobi amaçlı gerekse ticari amaçlı da dikim yapılabilmektedir. Hobi amaçlı ise balkon veya küçük bahçelerde büyük saksıların içerisinde yetiştiricilik yapılabilir. Aynı saksı içinde seralarda toprağın üzerinde yada içerisinde saks ıile beraber toprağa gömülebilen bu yöntemde de verim alınabilmektedir. Bu yöntemi genelde kiralık olarak yer tutmuş olan yatırımcılar ve yetiştiriciler kullanmaktadır. Daha sonra taşınma işlemi gerçekleşirse daha kolay transfer yapılabilir.
Ejder Meyvesi Pitaya Dikim Yönteminden hangisi ile ilerlenmek istenirse öncesinde bölge, toprak yapısı, sulama durumu, havadar yer kontrolü ve hava şartları derinlemesine incelenmeli ona göre bir dikim yöntemi geliştirilerek kurulum gerçekleştirilmelidir.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93
https://ejdermeyvesipitaya.com/ejder-meyvesi-pitaya-elle-dolleme-efsanesi/
https://ejdermeyvesipitaya.com/ejder-meyvesi-pitaya-tayland-kirmisizi-video/
https://youtu.be/V5eR7s4bu8A