Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi Pitaya Hava ve Su

Ejder Meyvesi Pitaya Hava ve Su

Orta Amerika, Uzak Doğu ve diğer Tropikal İklim bölgelerinde açık alanlarda tarlalarda doğal olarak yetiştirilebilen bu egzotik meyve dışarda istediği kadar güneş, hava ve havanın nimetlerinden faydalanabilmektedir. Tüm enerjisini güneşten sağlayan bitki diğer ihtiyaçlarınında büyük bölümünü havadan karşılayabilmektedir. Özellikle sıcak dönemlerde su takviyesine ihtiyaç duyan bitki açık alanda istediği kadar hava sirkulasyonundan da faydalanarak maksimum boyutta gelişim göstermektedir.

Türkiye de Ejder Meyvesi

Ülkemiz tropikal iklim koşullarının yeraldığı Ekvatoral İklim kuşağının bir üst kısmı olan Ilıman İklim Kuşağında yer almaktadır. Bu sebepler yaz ve kış arası ile gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farklılıkları çok yüksektir. Pitaya için en uygun bölgesel iklimimiz olan Akdeniz İklimi ve geçiş iklimindeki bölgelerde bile bazen kış dönemlerinde 0 sıfırı derecenin altına düştüğü zamanlar olabilmektedir. 2020 Şubat ayında Mersin ve çevresine kar yağması Adana da -4 lerin görülmesi Antalyadan İzmir e kadar 0 derecenin altına inmesi bunun en bariz örneklerindendir.Bunun içindir ki Ülkemizde malesef açık alanlarda yetiştirmenin ticari olarak yatırım yapmanın pek mümkünü yoktur. (Bazı küçük adetlerde açık alanda dikimler hariç..)

Ejder Meyvesi Türkiye de güneş ışınlarının geliş açısından dolayı tül olmaksızın açığa dikim yapıldığında güneş yanıkları oluşacak buda meyve dalı ve gövdeyi etkileyerek bitkiyi öldürecektir.

Yine özü ve gövdesinin büyük bir bölümü su olduğu için 0 derece ve altında sağlıklı bir şekilde büyümesini devam ettiremeyeceğinden yine bitkinin ölmesine yol açacaktır.

Kaktüsgillerden olan ejder pitaya aşırı sık olarak sulanmayı çok sevmediği için kökleri aşırı suyu gördüğünde hemen çürümekte ve dolayısı ile yine bitkinin ölmesine sebep olmaktadır.

Pitaya İçin Havanın Önemi

Son olarak hava akımına çok duyarlı olduğu bitki tamamen de kapalı kalmamalı bu durum bitkiyi tam olarak öldürmesede çok ama çok ince bir şekilde büyümesine neden olacağından verim alınamayacaktır.

Bu dört unsur Türkiye de ejder meyvesi yetiştirilirken denenmiş ve herbiri tecrübe edilmiştir. Yetiştiriciliğe başlayacak yatırımcıların ve çiftçilerin tüm bu şartları tek tek düşünürek hareket etmeleri kendi yararlarına olacaktır. Zaman ve diğer maliyetler açısından baştan önlem alabilecekleri ve riske girmeden doğru bir yatırım yapabilecekleri en güvenli yol örtü altı yetiştiriciliği olan seracılık olacaktır.

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

Tel: 0532 432 07 93

2 thoughts on “Ejder Meyvesi Pitaya Hava ve Su

  • Hasan

    iyi günler birsey danışmak istiyordum size bizimde ejder meyvelerimiz var çiçek verdikten sonra kardesim sararip meyveleri düşürüyor bir türlü çözemedik niye böyle oluyor bize yardimci olabilirseniz seviniz lütfen.5 cicek acarsa belki 4dü sararip dusuyor 1 tanesi tutuyor

  • ejdermeyvesipitaya

    Merhabalar,

    Bu gibi durumlarda fidanın kaynağı çok önemli.. Ejder Meyvesi (Pitaya)‘nın kırmızı mı beyaz mı olduğu cinsinin ne olduğu? nereden geldiği kimden alındığı belli ise hemen teşhis konulabilir. Bahsettiğiniz sorun birkaç farklı durumun yan yana gelerek ortaya çıkabilecek bir sorun da olabilir. Aşırı sıcak susuzlukla birleştiğinde de bu durum gerçekleşebilmekte ama elle dölleme bir cins gibi olabilir yada fidanlarınızın cinsinden de kaynaklanıyor olabilir. Daha derinlemesine bilgi verebilirseniz neler yapılabileceği hakkında da yönlendirebiliriz. https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim/ adresinden yada 0532 432 07 93 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

    İlginiz için Teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın