Ejder Meyvesi Renk değişimi
Ejder Meyvesi Renk değişimi ..
Ejder Meyvesi (Pitaya) renk değişimi hastalık belirtisi midir? Net olarak hastalık vardır denilemese de yolunda gitmeyen bir şeylerin habercisidir. Toprak yapısında bulunan makro ve mikro elementlerin eksikliğin den kaynaklanabileceği gibi hava nın genel şartlarındaki değişimden ya da bakım ile ilgili bir sorundan da kaynaklanıyor olabilir.
Elementler
Toprak bünyesindeki makro (Azot, Fosfor, Potasyum vb.) ve mikro (Çinko, bor, Mangan vb.) elementlerin eksiklikleri bitkide farklı renk değişikliklerine ve bölgesel kurumalara yol açar aynı zamanda torak ta ki Ph dengesi ve organik madde eksiklikleri de bitkide renk değişikliklerine yol açabilmektedir. Özellikle Ph dengesi bozulmuşsa makro ve mikro elementlerin varlığı dengede olsa bile bu Ph dengesinin bozuk olmasından kaynaklı elementlerin bitki bünyesine alınması güçleşmekte ve dolayısı ile yine bitkide renk değişikliği gözlenmektedir.
Hava ve Su
Ejder Meyvesi Renk değişimi varsa..Yolunda gitmeyen bir durumun habercisidir genellikle koyu yeşilden açık yeşile doğru renk değişimi şeklinde olur. Ejder Meyvesi (Pitaya)’nın orijinal rengi koyu yeşil olduğu için renginde oluşacak herhangi bir değişiklik yolunda gitmeyen bir durumu bize haber vermektedir. Bu sorun Türkiye de genellikle ya güneş ışığının fazla gelmesinden ya havasızlıktan ya aşırı sulamadan yada aşırı soğuktan kaynaklanıyordur.
Aşırı soğuk için seranın ısıtılması gerekir. Aşırı sulama için alınacak önlem bulunan mevsime göre sulama düzeni oluşturulmalı. Sera lokasyonundan kaynaklı yada havalandırmanın az olmasından kaynak hava akımı çok düşükse de bu sorun ortaya çıkabilmektedir seranın havalandırma gereçlerinin arttırılması gerekir özellikle yan üst ve alt etekler tamamen açılarak Ejder Meyvesi (Pitaya)’ nefes alması sağlanmalıdır. Renk değişimi güneş ışınlarından da kaynaklanıyor olabilir özellikle kış aylarında seranın üzerinde ki tülü çıkaranlar olmakta yada henüz hiç tül çekmemişte olabilmektedir özellikle nisan ayı ile birlikte güneş ışınları bitkiye çok zarar vererek yanıklar oluşturabilir yada rengini solgunlaştırmaktadır. Bulunan lokasyona göre 45 lik yada 55 lik tül çekilerek önlem alınmalıdır.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
Tel: 0532 432 07 93