Pitaya Kendini Tozlar mı?
Ejder Meyvesi Pitaya Kendini Tozlar mı?
Kendi kendini tozlamak, kendini tozlayabilen, elle dölenen, elle döllenmeyen gibi kavramlar sonradan dilimize yerleşmiş aslında gerçeklik payları neredeyse hiç olmayan kavramlardır. Pitaya tek gecelik erkek ve dişi organlarının kendi içinde olduğu ersenik (aynı yerde erkek ve dişi organlarını barındıran) bir çiçeğe sahiptir. Çiçeğin tam orta bölümünde uzun erkek organlara göre daha uzun dişicik borusunun alt kısmında tohum yatağı ve tohum bulunmaktadır. Bazı çeşitlerde dişicik borusu erkeklere göre çok daha uzun ve çiçeğin dış bölgesinde kalmakta bazılarında hemen erkek organlarla neredeyse aynı hizada olmaktadır. Kısmen dişi organa göre daha kısa olan ve onlarca adette erkek organların tepecik bölümünde (Arterlerinde) polenler yer almaktadır. Çiçek oldukça büyük ve geniş muhteşem bir koku yayarak böcek ve arıları kendisine davet eder.
Bu noktada iki önemli konu vardır bunlardan bir tanesi dişicik borusu erkek organlara yakın mı ? uzak mı ? yakınsa zaten sorun yok erkek organlardaki polenler zaten dişicik borusuna rahatlıkla ulaşabilir ve tozlaşma gerçekleşebilir. Fakat dişicik borusu erkek organlardan uzakta daha uzunsa ozaman polenler erkek organları ulaşamacağı için tozlaşma gerçekleşemeyecektir. Bu noktada tozlaşma için ya bir kişi bu polenleri eliyle yada farklı bir araçla manuel olarak toplayarak dişicik borusuna ulaştırarak tozlaşmaya yardım edecek yada rüzgarın etkisi ile, böcekler, karıncalar veya arılarla polenler dişicik borusuna ulaşıp tozlaşma gerçekleşmesi gerekecektir. İkinci önemli konu çiçeğin erkek organlarındaki polenler sağlıklı mı ? değil mi ? yani erkek organlar kısır mı? değil mi? eğer sağlıklı kısır değilse gece açılan çiçek sabah saatlerinde güneş yükselirken çiçek kapanacak bu açılıp kapanma sırasında fiziki olarak çiçek hareket ederken erkek organlardaki polenler dişicik borusuna ulaşarak tozlaşma gerçekleşecektir. Karıncalar, böcekler, arılar da aynı şekilde bu sağlıklı polenlerin dişicik borusuna kadar ulaşmasında yardımcı olacaktır.
Erkek organların arterlerinde ki polenler sağlıklı değil ve kısır ise bu polenler dişicik borusuna ulaş salar bile tozlaşma gerçekleşemeyecektir. Bu şekilde polenleri kısır olan erkek organlara sahip bir çiçekte yapılması gereken kısır olmayan sağlıklı bir çiçekten yine manuel olarak toplanan polenler dişicik borusuna ulaştırılması gerekecektir. Bu sağlıklı polenlere sahip çiçekler aynı bölge ve yerde ise taşıma rüzgarın, karıncaların, böceklerin ve arıların yardımı ile de olabilecektir.
Bu noktada temelde önem arzeden durum polenlerin dişicik borusuna uzaklığı ve sağlıklı olup olmamasıdır.
Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.
Ejder Meyvesi Pitaya
Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/
www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.
Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin
Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya
Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul
MOBİL TEL: 0532 432 07 93