Ejder Meyvesi

Pitaya Don Tehlikesi

Ejder Meyvesi Pitaya Don tehlikesi genelde Aralık ayının sonu Ocak ayının başlarından itibaren başlar Şubat ayının sonuna kadar devam eder. Cemrenin önce havaya sonra suya ve en sonunda da toprağa düşmesiyle büyük ölçüde don riski ortadan kalkar. Özellikle ilk üç yılda sebze formunda olan ve geleneksel tarımda olduğu gibi adeta bir sebze yetiştirir gibi bakımı yapılan Ejder Meyvesi Pitaya aslında egzotik bir meyvedir ve Tropikal İklim şartlarında yetişmektedir. Bakımı iyi yapılırsa 25-30 yıllık bir ömrü vardır ve çok yıllık bitkiler arasındadır. Kökleri yıllar geçtikçe sağlamlaşır artar ve belirli bir yıl geçtikten sonra gövdesi tahtalaşır ve kabuk bağlayarak artık gövdesinde hiçbir filiz ve meyve tomurcuğu vermez odunsu hale kavuşur.

Ülkemizde Akdeniz İklim şartlarında yetiştirme imkanı bulduğumuz Ejder Meyvesi Pitaya Don tehlikesi ve diğer kötü hava şartlarından korunmak amaçlı örtü altı yetiştiricilik dediğimiz seralarda yetiştirilmektedir tabi ticari amaçlı düşünülmekte ise seralarda yetiştirilmelidir. Birçok bitkide olduğu gibi Ejder Meyvesi Pitaya içinde kötü hava şartları aşırı yağmur yağması, aşırı rüzgar eserek fırtınaya dönmesi ve havaların soğuyarak ‘’0’’ sıfırı derecenin altına düşmesi durumlarıdır. Tüm bu kötü hava şartlarını kontrol altında tutabilmek için seralar bulunmaz bir nimettir. Yağmur ve rüzgara karşı kapalı olmasından dolayı bitkilerin zarar görmesi engellenir don olma riskine karşıda birkaç farklı yöntem vardır.

Hava şartları ağırlaşmış özellikle dağlarda kar birikmişse ve poyraz esmeye başlamışsa birde hava yağmurlu ve bulutlu değilde açık ve bulutsuz ise dereceler sıfırın altına doğru gerileyece ve don için uygun şartlar gerçekleşmiş olacaktır. Bu durumda birkaç farklı yapılacak yöntemden bir tanesi odun yada kömür yada farklı bir yakıt ile aşırı gelişmiş fanlı yada fansız soba yakarak ortam sıcaklığını yükseltmek bunlardan bir tanesidir. Bir diğer yöntem yaz kış 15-17 derece arasında hiç değişmeyen yeraltı kaynak suyu kullanımı olacaktır. Muz seralarında ve diğer sebze seralarında da olduğu gibi içeriden yada üstten fıskiye yöntemi ile yağmurlama yaparak dışarıdan soğuk havanın içeriye girmesini engelleyerek sıcaklığı belli bir derecenin altına düşürmeden de don riskine karşı önlem alınmış olunur. Seraların içerisinde dumanlama yapılarak ve çok daha gelişmiş kaloriferli ısıtma sistemleri gibi yöntemlerde bulunmakla beraber en yaygın iki yöntemi açıklamak istedik.  

Maliyetler, yetiştiricilik, danışmanlık ve pazar hakkında diğer tüm detaylar için bize https://ejdermeyvesipitaya.com/iletisim ulaşabilirsiniz.

Ejder Meyvesi Pitaya

Ejder Meyvesi Pitaya nın sağlığa ve insan vücuduna faydaları hakkında detaylar için https://pitayasepeti.com/2020/04/03/pitayanin-faydalari/

www.ejdermeyvesipitaya.com adreslerimiz.

Türbe Mah. Hutbetaşı Cad. No:90 Erdemli – Mersin

Altıayak Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:99 Kepez – Antalya

Toplantı için: Bahçeşehir Merkez Başakşehir – İstanbul

MOBİL TEL: 0532 432 07 93

    https://www.youtube.com/watch?v=yzkg6jqjhUU&list=UUuJxIgTdSUaXAB9jbxdpRKA&index=62

pitaya don tehlikesi
pitaya don tehlikesi

Bir yanıt yazın